21 C
Kotor

Slušaj online radio

Planiraju radove u Kumboru, Đenovićima i Bijeloj na…

Miloš Konjević i saradnici

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i saradnici posjetili su u utorak Kumbor, Đenoviće i Bijelu, gdje su sa članovima mjesnih zajednica obišli više lokacija na kojima će u narednom periodu biti izvedeni radovi popravke, izgradnje i poboljšanja postojeće infrastrukture.

U Kumboru će u narednom periodu biti izvedeni radovi na uređenju parka koji se nalazi u blizini prostorija Mjesne zajednice. Radovi će obuhvatiti poslove osvijetljenja, postavljanja podloge od tartana i popravke mobilijara. Takođe, na sportskom terenu koji se nalazi iza objekta područnog odjeljenja OŠ „Ilija Kišić“, kanal za odvod površinskih voda će biti pročišćen, biće postavljeni novi koševi, a predstoji i rad na izgradnji potpornog zida koji će zaštititi teren od plavljenja i urušavanja zemljišta.

Radnici „Komunalno stambenog“ i „Vodovoda i kanalizacije“ će očistiti i urediti kanal koji se nalazi u blizini Portonovog, a na čije začepljenje su ukazali mještani.

Potpredsjednik Konjević je u razgovoru sa mještanima poručio da će lokalna uprava podržati nastavak radova na izgradnji kapele, za koju je već obezbijedila sredstva u visini od 45 hiljada eura.

Načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić i direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević obišle su sa potpredsjednikom Opštine Herceg Novi i mještanima trasu puta uz kamp Vinogradi u Đenovićima, od obale prema magistrali. Kako se moglo vidjeti na terenu, na već postojećim drvenim stubovima nema rasvjete, na šta su se požalili i mještani. Kako rasvjetu nije moguće postaviti sa već postojećim opterećenjem, tim povodom će Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora naložiti kompanijama Elektroprivreda i Mtel da urede stanje koje je danas zatečeno na terenu.

Potpredsjednik Konjević je u Bijeloj razgovarao i sa predsjednikom te MZ Vojislavom Ilićem. Kao jedan od najbitnijih projekata u ovom mjestu izdvojena je izgradnja nadvožnjaka na magistrali, koji bi đacima, mještanima i gostima omogućio lakše kretanje preko raskrsnice. Kako je rečeno, ovo je višedecenijska težnja Bijeljana. Sa Ministarstvom saobraćaja su već obavljeni razgovori, a Agencija za izgradnju će u narednom periodu uraditi projekat novog nadvožnjaka.

Potpredsjednik Konjević je posjetu iskoristio i da se članovima mjesnih zajednica na rivijeri zahvali što su dali i daju svoj puni doprinos organizaciji 50. Praznika mimoze.

Najčitanije