22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Plaža Dobreč petnaesti put zaslužila plavu zastavicu

Plaža Dobreč foto RTCG

Nema ni puta ni naselja u blizini – do Dobreča se može samo brodom. Besprekorno čisto more je razlog što već 15 godina ta divlja plaža na hercegnovskoj strani Luštice zaslužuje plavu zastavicu. Danas, uprkos kiši, na njoj je svečano podignuta zastavica koja svjedoči o najvišem kvalitetu kupanja na crnogorskoj obali.

Zastavicu je simbolično podigla olimpijska plivačica, mlada novljanka Jovana Terzić koja od jeseni nastavlja studije i plivačku karijeru u Njujorku na univerzitetu Sent Fransis. Ona kaže da joj je čast da su nju, koja je i đak generacije, odabrali da podigne zastavicu na plaži koju rado posjećuje sa svojom porodicom

Zakupac i korisnik plaže Dobreč već 17 godina je Zoran Banićević, koji ima mnogo zanimljivih priča iz te netaknute uvale.

Plaža Dobreč foto RTCG

Mnogi su VIP gosti ovdje dolazili, ali i zaljubljenici u prirodu i nekonvencionalan način kupanja i zabave. Banićević kaže da ih često posjećuju gosti iz obližnjih luksuznih odmarališta, koji žele da provedu dan u netaknutoj prirodi i tišini, jer se na plaži ne pušta muzika.

Izvor:rtcg

Najčitanije