24 C
Kotor

Slušaj online radio

Plaža Jaz – javni poziv za projektovanje druge faze rekonstrukcije šetališta

Jaz

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore 7. avgusta je raspisalo javni poziv za Izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za fazu II rekontrukcije šetališta na Jazu.

Zahvat projektovanja, kako je saopšteno iz Morskog dobra, obuhvata prostor od postojećeg definisanog šetališta, obalnim zidom ispod do zapadnog kraja plaže Jaz.

Ukupna dužina šetališta iznosi oko 226 metara, a obuhvata površinu od 1050 m2. Uporedo sa projektnom dokumentacijom radiće se i Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu”, navodi se u saopštenju, i podsjećaju da je 17. jula raspisan Javni poziv za izvođenje radova na uređenju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz (faza I) u dužini od 375 metara.

“Kroz ovaj posao planirano je izvođenje radova na popločavanju, opremanju i hortikulturnom uređenju te staze, kao i radova na popravci stubova javne rasvjete”, navode iz Morskog dobra.

Ukupna vrijednost radova na rekonstrukciji prve faze koja se planira na jesen ove godine iznosi 180.000 eura, dok je za projektovanje II faze planirano 20.000 eura.

Po izradi projektne dokumentacije, početak rekonstrukcije druge faze se može očekivati na proljeće naredne godine.

Najčitanije