19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Plenković: Logiku iz 3. maja pokušat ćemo primijeniti i na Uljanik

Pelenković u 3. maju

Premijer Andrej Plenković iz Rijeke je poručio da će istu logiku koju su primijenili na 3. maj u sljedećim mjesecima pokušati primijeniti i na pulski Uljanik.

“Vlada je nastavila donositi i odluke koje znače srednjoročni stabilizacijski proces za 3. maj, dali smo jamstvo za izgradnju broda kanadskog naručitelja, rok je kraj kolovoza 2020., jamstvo je 26 milijuna eura, dok je cijena broda 36,5 milijuna eura.

To govorim stoga što je smisao cijele naše aktivnosti na temelju razgovora i povjerenja između Vlade i ljudi koji vode 3. maj da država nema gubitaka, a da omogućimo održivost brodogradilišta. Istu logiku nastojat ćemo u sljedećim mjesecima primijeniti i na Pulu i Uljanik, i ovdje postoji dobra volja da pronađemo rješenja koja su održiva”, rekao je premijer Andrej Plenković nakon posjete brodogradilištu 3. maj.

Direktor 3. maja Edi Kučan rekao je da se mora izrazito zahvaliti gospodinu Plenkoviću i Vladi koja je po podacima koje su im prezentirali uočili da brodogradilište može izgraditi brodove koje su nažalost ostali u bordogradilištu. “Nakon toga ćemo sa strateškim partnerom otvoriti novu povijest u 3. maju koja bi skoro nestala da nije bilo gospodina Plenkovića.”

Ministar Darko Horvat rekao je da im ostaje vjerovati u vjerodostojnost podataka koji su na stolu. “Hrvatska brodogradnja Jadranbrod kroz strogi monitoring na dnevnoj bazi imat će uvid u poslovanje ne samo 3. maja, Uljanika već i Brodosplita. U ovom trenutku nema uvid u stanje u Brodosplitu ali ćemo ustrojiti u nekoliko sljedećih dana i sličan ugovor kao s 3. majem će biti potpisan između Brodosplita i Hrvtaske brodogradnje Jadranbrod.”

Na pitanje hoće li država uspijeti povratiti dio jamstava zbog nastavka izgradnje brodova u 3. maju rekao je kako ocjenjuju da će kroz tri broda biti višak od 40 milijuna kuna.

Izvor:Hina

Najčitanije