20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Plesna predstava MEASURE OF PLEASURE

MEASURE

O PREDSTAVI:

Autori Igor Sviderski, Urša Rupnik i Mojca Majcen istražuju mogućnosti kanalisanja frustracija užurbanog života 21. veka kroz ritmično plesanje, ljepljenje, kolažiranje i reproduciranje različitih sadržaja i kompozicionih situacija. Ponavljanje radnji u različitim kontekstima i trenucima otvara uvid u mogućnosti razumijevanja užitaka, koji ponekad prerastaju u opsesiju, frustraciju i brišu granicu između agonije i zadovoljstva.

Measure of pleasure istovremeno je kritika današnjice i apel na bolje sjutra. Današnja kritika je uglavnom usmjerena na trenutnačno kvazi blještavilo, naglašavajući “demokratski” izraz svojih misli, gdje je svaki stručnjak u roku od 5 minuta za svakoga i gdje svako sa zadovoljstvom zadržava “pravo” da izrazi svoje mišljenje, ali bezodgovornosti. I svi bi učinili sve za tih 5 minuta slave. Beskompromisno pozivajući se na neoliberalne, konzumerističke, kapitalističke reći: “Sve, više i više i bolje i najbolje”, koje slijepo slijedimo, živimo u u svijetu u kojem je izgled važniji od mozga, živimo u kulturi pakovanja koja mrzi sadržaj. Istovremeno, predstava nije samo kritika današnjice, ona je i obraćanje i želja da se prepustimo, uživamo i budemo ono što jesmo. Pa makar danas junak iz bajke, a sutra filmska zvijezda. Ako tako osjećamo, budimo ono što osjećamo. Samo da ostanemo vjerni sebi. Hajde da proslavimo zadovoljstvo svakog trenutka.

Predstava je namenjena publici od 17 godina, a posebno generaciji od 20 do 35 godina koju je najteže dovesti u pozorište da pogleda modernu plesnu predstavu. Stoga, naša predstava neće ih samo privući u pozorište, već će im ponuditi i 40 minuta čistog klupskog užitka u pozorištu.

REAKCIJE PUBLIKE :

“Top energija, odlična izvedba,  hteo sam za vama zaplesati I želja mi se ostvarila.”

“Predstava super kombinuje izmedju performativnim i plesnim izrazom, svidelo mi se preigravanje sa tekstom, koji je jako pametno postavljen i kritikuje današnje vreme.”

“Budite duh plesa dalje i svuda… svojom posebnošću i ljubavlju prema zadovoljstvu pokreta”

“Hvala vam na divnoj, jedinstvenoj predstavi koja treba da ŽIVI! Neka živi i inspiriše nas sve plesom, pokretom i energijom!”

“40 minuta čistog plesnog užitka!”

Utorak, 25.07. – Studio za svobodni ples i Plesni Teater Ljubljana

Plesna predstava MEASURE OF PLEASURE

Ljetnja pozornica Tivat u 21:30h

Autori: Urša Rupnik, Igor Sviderski i Mojca Majcen

Izvođači Mojca Majcen, Luka Ostrež, Urša Rupnik i Igor Sviderski

Režija i dramaturgija Alen Jelen

Muzika: David Nik Lipovac

Svetlostni dizajn:  Danilo Pečar

Kostimografija: Anka Rener Kremžar

Izrada kostima: Cvetka Božič

Fotografije: Drago Videmšek

Najčitanije