21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Pobjednik prvog dana, ulovio plavoperajnu tunu tešku 63,5 kilograma

Pobjednici prvog dana Foto Nikola Vilic/Hanza Media

Zanimljivo je to kada prvu ribu na natjecanju ulovite odmah prvog dana i bude vam najveća toga dana od izvaganih. A tim uspjehom može se pohvaliti mlada posada najmlađeg iz dinastije peljeških vinara Matuško. Radi se o 29-godišnjem Matu Violiću, koji se sada može hvaliti s grdosijom od plavoperajne tune teške 63,5 kilograma.

Morska krasotica momka iz Potomlja došla je na vaganje podno komiške mletačke utvrde Komuna, doduše bez repa, no kilaža je ta koja im je osigurala epitet pobjednika prvog od tri ribolovna dana “Big game Komiža 2018.” – Pukao nam rep kada smo ribu prebacivali organizatorima na gumenjak da je dovezu na vaganje, no nema veze – kilaža je pobjednička

– zbori nam mladi vinar koji je oduševljen big game ribolovom, a prvi put je bio na natjecanju lani, i to u Hvaru.

– Odlučio je otac, a uz moje navijanje da kupimo brod za big game, da se malo maknemo i odmorimo od vinograda i podruma. Ne mogu ništa usporediti s ovim adrenalinom kada se tuna zakači. A još smo jednu i izvadili iz mora za vaganje – ne krije oduševljenje novim hobijem mladi Pelješanin, koji je odmah u akciji organiziranja ovakvog tipa nadmetanja i u akvatoriju svog domicilnog poluotoka. – Plan je na proljeće imati jedan big game i u Pelješcu, slavimo dogodine 40 godina naše “Udruge Peliška jedra”, pa bi bilo dobro biti i domaćin većem broju posada. Mi trenutno imamo 4-5 brodova za big game, ali povećat ćemo flotu. Ne brinite, neće se čuti za Pelješac samo po vinu, dingaču, pošipu ili plavcu malom, već sutra ako bude ribolovne sreće i po našim morskim trofejima, po našim ulovljenim tunama – optimističan je mladi vinar, koji se, eto, sada „zarazio“ i ribolovom na grdosije iz morskih dubina.

Uz kuriozitet – ime posade je “Ponta od takujina” odnosno punta, vrh novčanika…. A uz Matu lovili su još Dario Krstičević, Boris Violić i Pavo Radović.

Najčitanije