20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Počela izgradnja prvog sportskog igrališta u Sutorini

Pocetak izgradnje igralista u Sutorini

Izgradnja višenamjenskog sportskog igrališta u Sutorini, na prostoru uz novi objekat Dnevnog centra počela je danas. Ovo će biti prvo sportsko igralište u tom naselju, koje će moći da koriste sva djeca, mladi i mještani, kao i štićenici Dnevnog centra.

Igralište će imati sportski teren na kojem će biti postavljeni koševi, golovi za rukomet i za mali fudbal. Biće uređene okolne zelene površine, postavljena ograda i instalirana nova javna rasvjeta.

Radove vrijedne gotovo 30 hiljada eura finansira Opština Herceg Novi, a izvode se prema rješenju Agencije za izgradnju i razvoj grada. Izvođač je kompanija “Izomontmne”, koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu.

“Mjesna zajednica Sutorina će po prvi put dobiti svoje, multifunkcionalno sportsko igralište. Tokom proteklih 50 godina uređivani su tereni na više parcela koje su ustupane na korišćenje, ali ništa od toga nije bilo trajno rješenje. Sada će po prvi put djeca i mladi u Sutorini imati svoje igralište“, ističe predsjednik Mjesne zajednice Sutorina, Boro Lučić.

Pocetak izgradnje igralista u Sutorini

Igralištem će upravljati Mjesna zajednica Sutorina, a Lučić vjeruje da će ovo postati mjesto svakodnevnog okupljanja i druženja, koje će biti pogodno i za organizovanje sportskih turnira i različitih priredbi.

„Nakon uspješne izgradnje igrališta, imamo u planu i narednu fazu u kojoj bi trebalo da budu izgrađene tribine i svlačionica“, najavljuje Lučić.

On napominje da je Mjesna zajednica Sutorina u proteklom periodu uredila zog za bućanje i prostor oko tog terena, koji se nalazi preko puta škole. Namjera im je i da predlože Osnovnoj školi “Dašo Pavičić” zajednički rad na uređenju objekta i dvorišta područnog odjeljenja u Sutorini, što bi bilo na korist i zadovoljstvo djece i svih mještana.

Najčitanije