22 C
Kotor

Slušaj online radio

Počele plavo-bijele fešte : Prvi dan proslave stogodišnjice kotorskog sporta

Velikom feštom uz muziku i DJ-a sinoć je na otvorenom bazenu počela trodnevna proslava jubileja, stogodišnjice VPK Primorac i FK Bokelj.

Prvo veče proslave obilježila je revijalna vaterpolo utakmica na kojoj su snage odmjerile ekipa koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije 1986. godine i ekipa koja je 2009. godine osvojila titulu klupskog prvaka Evrope i Superkup Evrope.

Tribine bazena bile su tijesne da prime sve one koji su željeli da budu dio ove veličanstvene priredbe, koja je odisala pravom kotorskom karnevalskom atmosferom, sa puno duha i poznatog repertoara navijačkih i bokeljskih pjesama.

Nakon intoniranja crnogorske himne, Gradska muzika Kotor je izvela marš posvećen “Primorcu”, čiji je autor član duvačkog orkestra Damjan Begović.

Proslava stogodišnjice Primorca

Vladimir Jokić pedsjednik Opštine Kotor, koja je uz Turističku organizaciju i NVO Beštije organizator manifestacije, istakao je da bi na atmosferi na bazenu i brojnosti publike mogli da im pozavide i mnogo veći gradovi.

“Mislim da grad na pravi način obilježava ovaj značajan jubilej. Sjetili smo se svih onih koji su ugradili svoju karijeru i svoje živote u ove klubove. Ponosni smo i na navijače, jer malo koji grad ima takve navijače kao što ima Kotor. Primorac je klub od posebnog značaja za grad i FK Bokelj će dobiti taj status, a naša je obaveza da te klubove unapređujemo i podržavamo i Opština će to nastaviti da radi” poručuje Jokić.

Marko Gopčević kapiten Primorca i sin Zorana Gopčevića čije ime nosi zatvoreni bazen kazao je da je velika čast biti u društvu šampiona i da je teško reći koja generacija je postigla veći uspjeh.

„Mislim da su svi zaslužili da ih Kotorani u ovolikom broju pozdrave. Mislim da je otvaranje zatvorenog bazena od velike važnosti za VPK Primorac jer klub može sada nesmetano da radi i možemo da očekujemo nove šampione u narednim godinama“, istakao je Gopčević.

Vasko Lalošević veteran Primorca i član ekipe koja je 1986. godine osvojila titulu prvaka Jugoslavije sa ponosom podsjeća na činjenicu da su kompletnu ekipu, od rukovodstva, trenera i igrača kluba činili isključivo stanovnici Kotora.

Proslava stogodišnjice Primorca

Uroš Čučković član generacije Primorca 2009. godine i aktuelni reprezentativac ističe da ga ovakvi događaji i atmosvera na bazenu podsjećaju na njegove početke igranja vaterpola i na razloge zašto voli ovaj sport.

I Adam Stajnec, Mađar koji je sa ekipom 2009. osvoio titulu klupskog prvaka Evrope i Superkup Evrope sa zadovoljstvom se kaže sjeća svog trogodišnjeg boravka u Kotoru gradu koji živi za vaterpolo i to se pokazalo i ove večeri.

“Vijek sporta u Kotoru”, nastavlja se večeras, od 21 sat na stadionu Bokelja, gdje će snage odmjeriti Veterani i Beštije.

Manifestacija se završava u subotu, glavnom proslavom, na Trgu od oružja u 21 sat, uz program “Plavo bijela noć”.

Najčitanije