15 C
Kotor

Slušaj online radio

Počeli radovi na izgradnji javne garaže ispred Opštine Herceg Novi

Radovi – javna garaža

Dugo očekivani projekat izgradnje javne garaže ispred zgrade Opštine Herceg Novi započeo je danas. Radnici kompanije “Briv construction” počeli su sa pripremnim radovima na izgradnji Mješovitog centra i javne garaže na platou ispred zgrade Opštine Herceg Novi, na osnovu projekta koji je izradio Građevinski fakultet iz Podgorice. Nadzor nad izgradnjom ovog značajnog projekta za naš grad vršiće kompanija “Ing-invest”.

Početak radova ispratilo je rukovodstvo Opštine Herceg Novi, predsjednik Stevan Katić i potpredsjednici Danijela Đurović i Miloš Konjević, sa saradnicima. Kako je istakao Sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, u toku današnjeg i sjutrašnjeg dana će gradilište biti propisno ograđeno, a prvi radovi podrazumjevaće skidanje postojećeg kamena, koji će biti sačuvan i iskorišten na drugim infrastrukturnim projektima.

Radovi – javna garaža

Centar i javna garaža zamišljeni su kao mješoviti centar, sa dominantnim sadržajem javne garaže, trgom i poslovnim sadržajima. Garaža je zbog niveleta terena i racionalne upotrebe prostora organizovana kroz tri etaže sa polunivoima, dvije suterenske i prizemna. Planirano je da nakon završetka radova korisnicima bude dostupno oko 150 parking mjesta.

Na svakoj etaži nalaze se i neophodne komunikacije sa liftom koje povezuju sve sadržaje po vertikali. Potkrovna etaža, tj. Trg posvećena je poslovnim sadržajima kojih je ukupno šest.

Rok završetka radova je devet mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a vrijednost radova iznosi oko 3.2 miliona eura.

 

Najčitanije