22 C
Kotor

Slušaj online radio

U prioritetne projekte na primorju uloženo preko 2,3 mliarde eura

Luštica Bay

U prioritetne projekte iz oblasti turizma koji se realizuju na primorju do sada je uloženo više od 2,3 mlrd EUR, pokazuju podaci koje je objavil Vlada.

Najviše se investitralo u Tivtu – preko 1,3 mlrd EUR, a zatim u Herceg Novom, gdje vrijednost investicije iznosi 904,7 miliona. Investitori su u projekte u Ulcinju uložili preko 26 mil EUR, dok se u Budvi realizuju investicije vrijedne 11,7 mil EUR.

Ako govorimo o sjeveru i turističkoj valorizaciji lokaliteta na prostoru Bjelasice i Komova, u dosadašnjem periodu stupio je na snagu ugovor o zakupu lokacije planinskog centra Kolašin 1600.

– Na lokaciji planinskog centra Kolašin 1600 planirana je izgradnja hotelsko turističkog kompleksa ukupne vrijednosti 77 mil EUR. U izvještajnom periodu nastavljeni su radovi na objektu hotel K16, kao i na apartmanskim objektima Q i R – navodi se u dokumentaciji.

U prioritetne projekte spadaju valorizacija lokaliteta na prostorima Bjelasice i Durmitora, izgradnja turističkog kompleksa, marine i prateće infrastrukture Porto Montenegro, izgradnja turističkog kompleksa Portonovi, izgradnja turističkog kompleksa Luštica Bay, izgradnja turističkog kompleksa Plavi horizonti, rekonstrukcija tvrđave Mamula na ostrvu Lastavica, izgradnja Hotela Kraljičina plaža na Svetom Stefanu, turistička valorizacija dijela imovine HTP Ulcinjska Rivijera – hoteli Bellevue i Olympic, kao i izgradnja turističkog kompleksa Montrose, odnosno Ritz Carlton Montenegro.

U informacije su korišteni su podaci sa kojima raspolažu Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma i Agencija za investicije Crne Gore, u dijelu praćenja ugovornih obaveza na predmetnim projektima. Takođe, od projektnih kompanija tražene su konkretne informacije o realizovanim aktivnostima na projektu, sa finansijskim podacima.

Podatke su dostavile kompanije Azmont Investments, Adriatic Marinas, Luštica Development, QD Hotel and Property Investment Montenegro, OHM Mamula Montenegro i Karisma Montenegro.

/eKapija/

Izvor:eKapija

Najčitanije