17 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinje sa radom XVII Istraživačka stanica Lovćen u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke

Počinje sa radom XVII Istraživačka stanica Lovćen u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke
Istraživačka stanica “Lovćen” – arhivski snimak

Fondacija za promovisanje nauke PRONA sa ponosom najavljuje početak XVII Istraživačke stanice „Lovćen” na Ivanovim koritima. Ovaj prestižni događaj, koji se održava od danas do 15. avgusta, podijeljen je u dva segmenta: istraživački kamp „Planeta u tvojim rukama” (7-10. avgust) i ,,Ljetnja škola nauke” (10-15. avgust). Istraživačka stanica će ove godine okupiti 140 talentovanih učenika, studenata i predavača.

Istraživačka stanica „Lovćen” od 2008. godine okuplja mlade talente i eminentne naučnike iz cijelog svijeta. Do sada je kroz program prošlo 900 učenika, uz podršku više od 500 predavača iz prestižnih institucija kao što su Harvard, Kembridž, Stenford, Oksford i mnogi drugi.

Učesnici će imati priliku da kroz raznovrsne aktivnosti – predavanja, radionice, eksperimente, samostalni rad, kvizove, dokumentarne filmove, panel diskusije, izlete i društvene aktivnosti – istraže savremene naučne izazove.

Ovaj program ima za cilj da unaprijedi naučnu pismenost mladih u Crnoj Gori, čineći ih konkurentnijim na globalnom nivou. Istraživačka stanica „Lovćen” naglašava važnost ulaganja u obrazovanje i razvoj mladih talenata, jer je to najbrži put ka napretku za malu zemlju kao što je Crna Gora.

Ove godine, na Istraživačkoj stanici će predavati 50 istaknutih profesora i naučnika iz zemlje i svijeta, pružajući jedinstvenu priliku učesnicima da uče od najboljih u svojim oblastima.

Centralna prezentacija Istraživačke stanice će biti održana 10. avgusta 2024. godine u 14h na Ivanovim koritima, pa Vas pozivamo da istoj prisustvujete.

Najčitanije