20 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinje serija radionica „Mladi Herceg Novog – zajedno“

Strategija za mlade

Promocija Strategije za mlade Opštine Herceg Novi i prva u nizu radionica koje će mlade upoznati sa planovima u ovoj oblasti za naredne četiri godine biće održane ovog vikenda u zgradi Doma omladine u Starom gradu.

Prva u seriji radionica pod nazivom „Mladi Herceg Novog – zajedno“ zakazana je za subotu, 09. februar u Domu omladine (prvi sprat), od 18 do 20 sati, obavještavaju iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje. Pozivaju sve mlade uzrasta od 15 do 30 godina da se uključe.

„Ovaj program, prije svega, ima za cilj da mlade ohrabri da se zauzmu za sebe i svoje sugrađane, da aktivno učestvuju u životu zajednice, da Opština njihov glas čuje i uvaži“, ističe sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Interaktivne radionice „Mladi Herceg Novog – zajedno“ biće realizovane tokom februara na više lokacija u gradu. Namjera je da se mladih ljudi čuje šta bi željeli da postignu ili dožive u svom gradu i šta ih u tome spriječava, bilo na ličnom ili društvenom planu. Radionice će biti prilika da oni daju ideje i predloge za buduće programe i aktivnosti.

Osim toga, radionice koje će voditi profesionalni omladinski radnik, biće učesnicima izvor informacija u vezi sa položajem mladih u regionu i šire, rezultatima omladinskog rada kod nas i u svijetu, te dobrobitima aktivnog učešća mladih.

Iz Sekretarijata podsjećaju i da je pri kraju izrada prvog Informatora za mlade Herceg Novog. Takođe, slijedi nastavak edukativnog projekta „Pričajmo o…“ u okviru kojeg se kroz pozorišnu formu otvaraju teme o kojima se rijetko i malo priča, a često i značajno pogađaju mlade ljude i njihove porodice.

Najčitanije