24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Počinju radovi na asfaltiranju gotovo tri kilometra puteva na Luštici

Luštica radovi

Nakon više od 30 godina neulaganja u putnu infrastrukturu na Luštici, ove sedmice počinju radovi na asfaltiranju gotovo 3 kilometra puteva na tom poluostrvu. Kako je naglasila predsjednica Mjesne zajednice Ana Zambelić Pištalo, biće asfaltirano 2,5 kilometara puta Oblatno-Mardari (3000m2), put prema Mirištu u dužini od 190 metara (600m2), a biće sanirana trasa puta Radovići-Zabrđe (900m2).

Prema njenim riječima, radovi na asafaltiranju i sanaciji putne infrastrukture, u vrijednosti od 85 hiljada eura, rezultat su saradnje Mjesne zajednice i Opštine Herceg Novi. Ovi radovi predstavljaju samo početak – za preko 40 kvadratnih kilometara putne mreže već godinama postoji potreba za adekvatnom sanacijom, prvenstveno zbog unaprijeđenja kvaliteta života svih mještana, ali i zbog turističke ponude koja na Luštici iz godine u godinu postoje sve bogatija.

Potreba za obnovom putne infrastrukture i više je nego očigledna, dodaje Zambelić Pištalo, ističući upravo saradnju Mjesne zajednice sa lokalnom samoupravom, koja je izdvojila značajna sredstva za ova ulaganja. Ugostitelji koji imaju objekte na Žanjicu i Mirištu pomoći će u određenom segmentu, što svakako govori o lošem stanju puteva, ali i o dobroj volji žitelja poluostrva.

-Smatram da se zaista radi o dobrom modelu saradnje, a efekte ćemo svi vrlo brzo da vidimo. Naravno, predstoji nam još dosta posla, kako u pogledu sanacije putne mreže, tako i poboljšanja turističkih i kulturnih potencijala Luštice, napominje predsjednica MZ Zambelić Pištalo.

S obzirom da je i dio puta koji se nalazi na teritoriji Opštine Tivat u izrazito lošem stanju, iz Mjesne zajednice Luštica se nadaju da će nadležni iz te lokalne samouprave u narednom periodu pokazati interesovanje da doprinesu obnovi putne infrastrukture na poluostrvu.

Najčitanije