22 C
Kotor

Slušaj online radio

Podgoričkoj firmi kazna zbog nelegalnog deponovanja u Tivtu

Podgoričkoj firmi kazna zbog nelegalnog deponovanja u Tivtu

Ovlašćena službena lica Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat su, vršeći komunalni nadzor, zatekli kamion firme „Cijevna komerc“ d.o.o. iz Podgorice kako deponuje zemlju pored puta, u neposrednoj blizini kružnog toka Kotor – Radovići.

Za navedeni prekršaj pravnom licu, firmi „Cijevna komerc“, kao i odgovornom licu u pravnom licu, biće izrečeni prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 2.000,00 eura zbog odlaganja otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu, kao i prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 2.000,00 eura, jer u momentu kontrole vozač kamiona nije dostavio na uvid ugovor o radu i ovjerenu kopiju poreske potvrde poslodavca o zaposlenom, izdate od organa Uprave nadležnog za naplatu poreza, odnosno rješenje o paušalnom plaćanju poreza za lica koja obavljaju prevoz a koje je, po zakonu, obavezan da ima u svom vozilu. Shodno Odluci o komunalnom redu, istom pravnom i odgovornom licu će biti izrečeni i prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 170 eura zbog zaprljanja javne površine, odnosno opštinskog puta, bez prethodnog pranja točkova.

Iz Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor napominju da firma „Cijevna komerc“ u kotorskom naselju Prčanj izvodi radove iskopa, odnosno zemljane radove na tamošnjem gradilištu i zemlju dovozi i nelegalno deponuje na privatnim parcelama u blizini kotorskog kružnog toka, na teritoriji opštine Tivat. Iz ovog opštinskog Sekretarijata ističu da neodgovorni subjekti, i pored kažnjavanja u prošloj godini u ukupnom iznosu od 61.170,00 eura, i dalje nastavljaju sa kršenjem zakona, te da slijede rješenja o zabrani deponovanja van mjesta određenog za tu namjenu vlasnicima parcela.

Najčitanije