24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Podi – Šampionat Crne Gore brdska auto trka

Auto trka

U organizaciji Auto-moto sportskog kluba “Podi-Herceg Novi”, 13. i 14. maja, na Podima, biće održana prva ovogodišnja Brdska trka za Šampionat Crne Gore u automobilizmu, koja će ove godine biti međunarodnog karaktera, pošto su dolazak najavili takmičari iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prema najavama organizatora ovogodišna trka okupiće ponovo najbolje vozače Crne Gore, a očekuje se učešće oko 60 takmičara iz naše države,a među njima i legenda crnogorskog i jugoslovenskog automobilizma Željko Bato Banićević, koji je ujedno i najtrofejniji automobilista na prostorima bivše Jugoslavije.

“Nadam se da ću i ove godine učestvovati na Brdskoj trci na Podima, koja je prošle godine izazvala veliko interesovanje kod nas automobilista i zbog nove staze koja je za sve nas bila izazov, ali i zbog odlične organizacije takmičenja, pošto su organizatori trke uradili sve da takmičarima obezbjede maksimalne uslove za vožnju i boravak u Herceg Novom. Zbog toga želim da učestvujem i ove godine, ukoliko riješim neke svoje probleme oko samog ovosezonskog takmičenja “, kaže legendarni Bato Banićević.

Organizatori trke AMSK “Podi-Herceg Novi” i direktor trke Božidar Radović kažu da će i ove godine trka biti održana na putu Herceg Novi – Trebinje, na stazi dugoj 4.100 metara, a pored Banićevića dolazak u Herceg Novi najavili su najbolji crnogorski automobilisti, te Mario Franić iz Hrvatske, kao i nekoliko automobilista iz Trebinja.

Auto trka

Nakon trke na Podima, Šampionat Crne Gore biće nastavljen trkom Kotor – Trojica, koja već godinama ima visok rejting na domaćoj i internacionalnoj auto-moto sceni.

“Raduje nas što se naša trka nalazi u kalendaru za Šampionat Crne Gore i što će najbolji crnogorski automobilisti nakon staze na Podima voziti i na stazi Kotor – Trojica koja ima visok rejting u svijetu automobilizma, tako da smo dosta toga o samoj organizaciji učili od organizatora kotorske trke. Prema riječima svih koji su prošle godine učestvovali na trci na Podima potpuno smo opravdali očekivanja i nadamo se da ćemo ove godine napraviti korak više u organizaciji kako bi naša trka postala tradicionalna i iz godine u godinu privlačila što veći broj takmičera iz Crne Gore i regiona”, kazao je direktor trke Božidar Radović .

Po završetku trke, pehare, najuspješnijima, dodjeljivaće višesruki jugoslovenski šampion Željko Kosač, te Banjo Marinović, Slobodan Radović – Krušo, Aleksandar Trifunović – Trifke.

Termini trke na stazi Podi su 13.maja (od 10 do 15 sati) i 14. maja (od 9 do 15 sati), a tehnički pregled i verifikacija vozila biće dan prije glavne trke (subota,13.maj od 8 do 10 sati) kada će biti i poznat konačan spisak učesnika

Najčitanije