11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Podignuta nova zastava Herceg Novog

Zastava foto Radio HN

Povodom praznika opštine Herceg Novi, 28. oktobra, danas je na gradsku tvrđavu Tora istaknuta nova zastava grada, koja uz grb predstavlja usaglašene simbole grada.

“Novi simboli posjeduju, istorijsko utemeljenje i predstavljaju specifično kulturno nasljeđe stvarano vjekovima”, kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić na svečanosti povodom podizanja nove zastave na Toru, u okviru manifestacije „Slavimo Nove simbole grada“.

On je naglasio da simboli idu u korak sa nastojanjem lokalne uprave da Herceg Novi bude predstavljen na prepoznatljiv način, koji će odgovarati njegovoj jedinstvenosti.

“Ova zastava vijoriće se od danas sa Tore, a onda i tvrđava brojnih ustanova. Ona će zajedno sa grbom obići svijet predstavljajući naš grad. Njihovim isticanjemo od danas ubuduće Herceg Novi slavi svoje bogatstvo, nasljeđe, iskrenost, mudrost, mir, snagu i odvažnost. Herceg Novi, Grade naš, neka su ti srećni tvoji simboli”, poručio je Katić.

Katić foto Radio HN

I nakon ceremonije podizanja zastave, na glavnom gradskom Trgu je bilo svečano i veselo.

Otvoren je bazar na kojem su domaće i goste služili tradicionalnim posluženjem, pršutom i vinom.

Ulična izložba simbola je privukla brojne posjetioce. Nastupili su ulični svirači. Castel Nuovo je napravio đir kroz grad zabavljajući autentičnim melodijama prisutne, koji su bili oduševljeni cjelokupnim programom.

Izvor:Radio HN

Najčitanije