11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Podrška kandidaturi “Budva-Boka 2028. Evropska prijestonica kulture”

Balerina Budva

Krajem prošle godine javnost Crne Gore obradovala je vijest da je, odlukom EU panela nezavisnih kulturnih eksperata, Budva sa Bokom postala finalista takmičenja za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine u konkurenciji EEA/EFTA zemalja, zemalja kandidata za EU i potencijalnih kandidata za EU.

“Finalna faza takmičenja za Evropsku prestonicu kulture je još zahtevnija od predfinalne, ali Budva je spremna da učini sve što je potrebno da u tom takmičenju i pobijedi”, navodi se u saopštenju Budva-Boka2028 EPK.

Kandidaturi “BUDVA-BOKA 2028 Evropska prijestonica kulture” predstoji još dosta rada, razvoja projekata i međunarodne saradnje, izgradnje partnerstava sa inostranim kulturnim organizacijama i institucijama, povezivanja sa drugim Evropskim prijestonicama kulture i kandidatima.

“Za osvajanje ove prestižne evropske titule neophodno je uključivanje i snažna podrška kulturne scene, institucija i organizacija, umetnika, nevladinih organizacija i vaninstitucionalne scene, medija i građana Budve, Boke i cele Crne Gore.

Nastavljajući razvoj digitalnog prisustva kandidature „Budva-Boka 2028 – Evropska prijestonica kulture“ pozivamo Vas da posetite, pratite i prosledite prijateljima i saradnicima linkove naših društvenih mreža, kako bi bili pravovremeno informisani o razvoju projekta, mogućnostima uključivanja u njega i dobrobitima koje on donosi Vama i čitavoj Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije