23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Podrška Opštine biznis idejama četiri Novljanke

Herceg – Novi – foto Boka News

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Herceg Novi podržaće razvoj biznis ideja četiri preduzetnice sa teritorije grada. Uvođenjem ovog, novog modela podrške, lokalna uprava podstiče razvoj ženskog preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.

Opština će kroz subvencije podržati Anu Biberčić u otvaranju računovodstvenog biroa (2000,00 eura), Snežanu Krivokapić koja će se baviti uslugama dubinskog pranja (3000,00 eura), Mirelu Perušković radi otvaranja vešeraja (3 500,00 eura) i Željku Nešić za unapređenje zanatskih usluga (980,00 eura).

One su se prijavile na konkurs Sekretarijata i predočile svoje poslovne ideje za vođenje sopstvene privredne dijelatnosti ili privrednog društva, te tako ostvarile pravo na podršku.  Budžetom Opštine za 2018. godinu, po prvi put je planirana linija za podsticaj ženskog preduzetništva.

Sekretarijat je u proteklom periodu održao i seriju konsultacija za sve zainteresovane preduzetnice, u saradnji sa konsultantima Kancelarije ujedinjenih nacija za razvoj.

Najčitanije