21 C
Kotor

Slušaj online radio

Poet može sazdati svjetove – multimedijalni program Gimnazije Kotor

U multimedijalnoj sali Kulturnog centra, učenici Gimnazije Kotor sinoć su realizovali program posvećen obilježavanju 700 godina od smrti Dantea i 170 godina od smrti Petra II Petrovića Njegoša.

Sudbina pjesnika – to uvijek znači mnogo. U vremenima oskudnim, ponekad se učini, pa i napiše, da sudbina ne znači ništa: međutim, ona je kao slika, jedno nepodnošljivo obilje i praznina.

Zrelije i ozbiljnije nego što se očekivalo, proživljenim kazivanjem stihova, zvucima flaute, violine i gitare,likovnim radovima, pokrenuli su emocije kod brojne publike i na trenutak probudili Kotor u hladnoj novembarskoj noći.

Učesnici programa su bili: Kristina Kamenarović, Maja Vulović, Danijela Pejaković, Luka Samardžić, Luka Kunjić, Nikola Vukšić, Maksim Pavićević, Nikola Vukčević, Ina Radulović, Marin Milošević, Nastasja Barović, Luka Pejović, Boris Batuta, Ana Marija Salamadija.

Multimedijalno veče Njegoš – Dante

Program su pripremile profesorice Aktiva za Crnogorski- srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost Gimnazije Kotor, a podržali ga Kulturni centar “Nikola Đurković” i Zajednica Italijana Crne Gore.

Najčitanije