26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Pogledajte zašto je Kotor najljepše okićen grad

Kotor je prethodnih dana obukao svoje novogodišnje ruho i sprema se za doček Nove 2019. godine. Grad je okićen, svijetli, postavljene su novogodišnje figure koje su izazvale posebnu pažnju brojnih posjetilaca.

Ove godine posebnu pažnju izazvala je svijetleća zavjesa koja je spuštena niz Citadelu i dio zidina.

Kotorani, turisti i posjetioci sa kojima smo večeras razgovarali izrazili su oduševljenje kako Kotor izgleda.

Tim povodom razgovarali smo sa sa potpredsjednicom Opštine Kotor i koordinatorkom tima za kićenje grada Ljljanom Popović Moškov (URA), koja je kao i prošle godine direktno učestvovala u kićenju grada.

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

„Prošle godine smo potrošili 50.000 eura. Svu rasvjetu i figure smo sačuvali za ovu godinu. Ove godine smo dokupili uglavnom rasvijetu za bedeme i neke svijetleće figure u iznosu od 40.000 eura. Zasvijetlile su se preostale palme i magnolije, kao i balkoni na palatama u Starom gradu.

Prošle godine sam kazala da se konceptualno grad se ne može srediti za jednu ili dvije godine to se radi na duge staze, to su pokazala iskustva drugih. Mi smo na tom putu, imamo viziju, svake godine dokupimo rasvijetu i ukrase i naš Kotor će a taj način iz godine u godinu biti sve ljepši. Čuvajmo i volimo svoj grad, želimo mu sve najbolje, da se u njemu dešavaju najljepše stvari“ – poručila je potpredsjednica Popvić Moškov.

Okićen Kotor 2018. foto Boka News

Doček 2019. Rock New Year

Podsjetimo, velika imena domaće i regionalne rock scene – Damir Urban, Darko Rundek & Ekipa, Bombaj štampa, Psihomodo Pop, Galija, Four Blues Drivers, Autogeni trening i M.O.R.T. nastupiće u Kotoru tokom novogodišnjih praznika.

Kotor je prvi grad u Crnoj Gori koji je 1997. organizovao doček na otvorenom, a već drugu godinu zaredom slavlje se odvija kroz manifestaciju Rock New Year.

Najčitanije