24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Pojačane aktivnosti Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor

Odlaganje zemlje i otpada

Proteklih dana službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat sprovodili su redovne aktivnosti, te izdali nekoliko prekršajnih naloga i to zbog nelegalnog odlaganja otpada i nepravilnosti utvrđenih prilikom kontrole javnog prevoza putnika na tivatskom Aerodromu.

U blizini kružnog toka, na putu za Krtole, službenici Sekretarijata zatekli su teretno motorno vozilo u vlasništvu preduzeća „Texmontoil“ doo iz Kotora, kojim se vršilo nelegalno odlaganje komunalnog i drugog otpada, tačnije odlaganje otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu. U ovom slučaju izdata su dva prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 2000 eura.

Ovaj organ lokalne uprave svakodnevno vrši kontrolu javnog prevoza putnika na Aerodromu Tivat. Prilikom jedne od posljednjih kontrola, inspektor za saobraćaj konstatovao je nepravilnost u obavljanju djelatnosti firme „Ancora“ doo po osnovu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju. Tom prilikom, inspektor je izdao prekršajni nalog u iznosu od 1000€.

Iz sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor napominju da će se kontrole javnog prevoza putnika obavljati intenzivno i u narednom periodu, pa pozivaju sve učesnike u ovoj djelatnosti da postupaju u skladu sa važećim propisima.

Najčitanije