24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Polaganje novih kablova u trup budućeg bulevara – trajno rješenje za snabdijevanje Tivta električnom energijom

Polaganje novih kablova u trup budućeg bulevara – trajno rješenje  za snabdijevanje Tivta električnom energijom
Sa sastanka – foto Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović održao je danas sastanak sa izvršnim direktorom CEDIS-a Vladimirom Ivanovićem i njegovim saradnicima, na temu problema napajanja Tivta električnom energijom.

„Danas smo dogovorili veoma važan korak ka stabilizaciji elektro energetskog sistema u Tivtu, a u pitanju su aktivnosti na dopuni projektne dokumentacije izgradnje bulevara kroz Tivat. U trup bulevara će biti ugrađena nova elektro-energetska infrastruktura koja će obezbjediti sistemsko napajanje Tivta električnom energijom“ – rekao je Komnenović nakon sastanka i dodao da se radi preprojektovanje cjelokupne trase sa ovim ciljem.

Iz CEDIS-a su najavili adaptaciju dalekovoda „Gradiošnica – Mažina“: „Ulazimo u adaptaciju postojećeg dalekovoda u smislu njegovog ponovnog stavljanja u funkciju, kako bi se obezbjedilo pouzdano rezervno napajanje grada, a do radova na bulevaru što je sistemsko rješenje postojećeg problema.“

Dalekovod bi morao biti stavljen u funkciju do početka radova na bulevaru kako bi napajanje grada bilo obezbjeđeno, zaključak je sastanka.

Lokalna uprava je u redovnim kontaktima sa CEDIS-om kako bi se u što kraćem roku i što efikasnije realizovala trajna rješenje problema u napajanju električnom energijom.

Sastanku u kabinetu predsjednika opštine prisustvovali su predstavnici Direkcije za investicije Opštine Tivat, projektant bulevara kroz Tivat Ivan Ševaljević i predstavnici kompanije „PM Power“ – projekat Porto Montenegro.

Najčitanije