13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija saopštila: Krivična protiv Kusovca, prekršio samoizolaciju

Siniša Kusovac

Tivatska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednika Optine Tivat Siniše Kusovca, zbog kršenja mjere samoizolacije.

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, po nalogu nadležnog državnog tužioca, podnijeli krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Tivat Siniše Kusovca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim prospisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. On je prekršio mjeru obavezne kućne samoizolacije”, saopštila je Uprava policije.

Tivatskoj policiji je juče oko 18 sati prijavljeno da je predsjednik Opštine Tivat Kusovac primijećen tokom dana u naselju Žukovica na području Grblja, čime je kako navode, prekršio samoizolaciju koja mu je određena rješenjem zdravstveno – sanitarne inspekcije.

“Tivatska policije je sprovela provjere i službene radnje o čemu su obavjestili nadležnu zdravstveno – sanitarnu inspektorku i nadležnog državnog tužioca.  Nakon prikupljenih obavještenja državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Siniše Kusovca stiču elementi krivičnog djela. Siniša Kusovac se po rješenju sanitarnog inspektora sprovodi u karantin”, navodi se u saopštenju.

foto čitalac

Podsjetimo, Kusovac je tokom prošle sedmice na jednom od sastanaka bio u kontaktu sa vaspitačicom iz tivatskog vrtiča “Bambi” kojoj je u nedjelju potvrđen korona virus.

Zbog toga je prvom čovjeku Tivta određena mjera samoizolacije.

Najčitanije