19 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija traga za Budvaninom osumnjičenim za zelenašenje

Zelenašenje – foto Boka News

Službenici Regionalnog centra bezbjendosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Budva su, nakon sprovedenog višemjesečnog izviđajnog postupka u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, podnijeli krivičnu prijavu protiv lica L.Š. (32) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su kazali, sumnja se da je L.Š. tokom prethodnih pet godina, jednom licu iz Budve davao novac na zajam, a pri tom dogovorio nesrazmjernu imovinsku korist.

“On je oštećenom davao na pozajmicu različite novčane iznose, od kojih je prva pozajmica bila 60.000 eura, nakon čega je davao i druge pozajmice u različitim iznosima, pa je na te pozajmice obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 5-7%, po osnovu kojih je od oštećenog neutvrđenih dana u navedenom periodu na ime dospjele kamate u kontinuitetu naplaćivao različite novčane iznose”, naveli su u saopštenju.

Budvanin je, kako su dodali, na taj način za sebe pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 180.000 eura, te na današnji dan oštećenog duži za novčani iznos od 155.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica.

“L.Š. se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana lokalna potraga, a na njegovom lociranju se preduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije”, kazali su iz Uprave policije.

Najčitanije