7 C
Kotor

Slušaj online radio

Policija u BiH otkrila dva ilegalna kampa naoružanih migranata

Migranti- Izbjeglice foto AA

Granični policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Kako se navodi u priopćenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save u čijoj je blizini i granični prijelaz provedena je u noći između četvrtka i petka.

– Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva, stoji u priopćenju.

Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor odnosno privedeni a o svemu je informirano Tužiteljstvo BiH koje će preuzeti istragu o ovom slučaju.

Četiri migranta privedena

Dopisnica HRT-aŠpela Cvitković Iličić za Dnevnik je izvijestila kako su 4 migranta privedena i protiv njih će biti podignuta optužnica za krijumčarenje oružja.

– Ostalih 8 migranata su preuzeli iz Federalne uprave civilne zaštite i najvjerojatnije će biti predani službi za odnose sa strancima, rekla je i dodala kako je pod nadzor stavljeno 12 migranata koji dolaze s područja Afganistana.

Govori kako se u ponedjeljak očekuje podizanje optužnice protiv četvorice migranata.

U Hrvatsku pokušavaju ući preko rijeke Save
SIPA također navodi kako će policija nastaviti utvrđivati činjenice na terenu.

BiH je od početka godine suočena s povećanim prilivom ilegalnih migranata, a najveći broj put ka Hrvatskoj pokušava nastaviti preko Unsko-sanske županije no dio njih to nastoji učiniti i preko rijeke Save.

Izvor:HRT-Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije