20 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro gradi novi veliki tehnički objekat za opslušivanje novog krila tog kompleksa

Lokacija na kojoj će se graditi novi tehnički objekat

Kompanija Adriatic Marinas iz Tivta podnijela je zahtjev za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje infrastrukture za dio novog naselja Boka Place koje se trenutno gradi u nautičko-turistikom centru Porto Montenegro u Tivtu.

Plan te kompanije je da u dvije etape na parceli u sjevernom dijelu Porto Montenegra u blizini Ulice Blaža Jovanovića, ispod jedne od starih tzv. oficirskih  stambenih zgrada, napravi novi objekat u kome će biti smješten dio vodovodne infrastrukture, ali i tehničke prostorije za radnike Porto Montenegra koji rade u služi održavanja tog kompleksa.

Riječ je o urbanističkoj parceli UP 2-25 površine 1.325 kvadrata na kojoj je sada djelimično smješten privremeni objekat autoservisa „Stop“ a koji je Državnom studijom lokacije „Arsenal“ po kojoj se gradiu Porto Montenegro, predviđen za uklanjanje.

Na toj lokaciji Adriatic Marinas planira da izgradi infrastukturno-tehnički objekat ukupne bruto građevinske površine od 665 kvadrata, a koji će se sastojati iz prizemlja i jedne podzemne etaže. Koriuštenjem odlika priordne konfiuguracije terena i masovnim ozelenjavanjem koje je predviđeno na ukupnoj površini od 123 kvadrata, novi objekat će biti vizuelno u najvećoj mjeri „utopljen“ u okruženje.

Glavni dio podzemne etaže novog objekta činiće veliki tank za vodu kapaciteta 800 metara kubih s sa pumpnom stanicom i pripadajućom elektro-mašinskom opremom za potrebe čitavog obližnjeg kompleksa Boka Place. U podzemnoj etaži će biti i parking prostor za deset automobila, dok će se na prizemnoj etaži nalaziti magacin i prostorije za rad i boravak zaposlenih (garderoba, kupatila, sanitarni čvorovi i prostorije za odmor), dok će na krovu objekta biti mašinske instalacije i solarni paneli. Od ukupnog kapaciteta podzemnog tanka za vodu, 500 kubika je namijenjeno za protivpožarni sistem u kompleksu Boka Plece, dok je 300 kubika namijenjeno za navodnjavanje zelenih površina u tom dijelu Porto Montenegra.

Izvor:S.L.

Najčitanije