30.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro otkriva kalendar događaja za ljeto 2024.

Porto Montenegro

Porto Montenegro dočekuje još jedno ljeto prepouno uzbudljivih događaja. Tivatska marina za superjahte predstavlja dinamičan ljetnji kalendar događaja, od umjetničkih izložbi, renomiranih muzičkih festivala do eksluzivnih događaja za vlasnike superjahti. Ova godina obećava da će nadmašiti sva očekivanja sa nekim od najekskluzivnijih događaja sezone, privlačeći pažnju cijelog svijeta ka Jadranskoj obali.

Posjetioci će uživati u kompozicijama svjetski poznatih muzičkih virtuoza tokom čitavog ljeta. Glavni događaj predstavlja drugo izdanje RUBIX Festivala, koje spaja muziku i umjetnost sa pozorištem i tehnologijom, nudeći spektakularnu postavu koja uključuje nastupe čuvene glumice Izabele Roselini, ritmične melodije benda Novelle Vague, svjetskoj DJ-a Hernana Katanea, i još izvođača koji će biti najavljeni uskoro.

U junu, Made in New York Jazz Festival se vraća za svoje 9. izdanje, okupljajući globalne džez muzičare za spektakl u njujorškom stilu. Kako ljeto odmiče, tokom jula mjeseca, naselje će postati destinacija za ljubitelje mode i umjetnosti, sa Internacionalnim Modnim Festivalom (IFF 2024) koji predstavlja najnovije trendove visoke mode i svjetski poznate dizajnere, 19. i 20. jula.

Isabella-Rossellini-Darwins-Smile

Nakon Njujorka, Londona, Berlina, Brisela i Dablina, koautor knjige #1 New York Times bestsellera “Mit o normalnom” i autor jedinstvenog programa “Mentalna Kiropraktika” Daniel Maté po prvi put gostuje u Crnoj Gori. Njegova avantura počinje 15. juna, u 20h, u Auditorijumu Doma Vojske, u Tivtu. Drugog dana, 16. juna, od 10:30h, u intimnijem ambijentu, biće održana radionica ‘Mentalne Kiropraktike’ sa Danielom Matéom u hotelu Regent Porto Montenegro.

Prva privatna galerija iz Crne Gore, Gayo Gallery, a danas i jedna od najpoznatijih u regionu, 16. juna poziva na proslavu tri i po decenije njenog poslovanja. Zajedno sa svim ljubiteljima umjetnosti Gayo Art Gallery organizovaće koktel veče, a za dobar provod i muziku biće zaduđen dižej.

Za sve ljubitelje vina. Rosé days zvuči kao odlično opravdanje za vikend u Tivtu. Opuštajući ambijent pokraj bazena, odlično društvo i prijatna atmosfera uvešće goste u hedonistički svijet degustacije Rose vina. BlueRoom, u sklopu Porto Montenegra, lokacija je za ovaj dogadjaj.

Nastavlja se saradnja sa Kotor Artom, kroz projekat California dreaming: From Baroque to rock. Ovaj koncert održaće se drugog avgusta i uz losanđeleski Filharmonijski orkestar i crnogorske mlade muziče nade, na čelu sa Nirom Kabarettijem i Gillesom Apapom, odsviraće mnoštvo žanrova u klasičnom maniru. Karte se mogu poručiti online, a za lokaciju zadužen je Auditorijum Doma Vojske.

U sklopu galerije A&A Interior 29. avgusta održaće se Dance of brush & ink exibition. Orijentalni pravac slikanja kao i tehnike koje su svoje korene pronašle nešto istočnije, naći će se u samom fokusu pomenute izložbe. Radovi umetnice Anne Kudryavtseve prezentovaće nam inovativni pristup slikrstvu koji u svojoj srži ističe i ne tako uobičajene materijale kao što su pirinčani papir, mineralni pigmenti, saten i mnogi drugi.

Čitav kalendar dešavanja na engleskom jeziku možete preuzeti OVDJE.

Najčitanije