13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor

Potpisivanje Ugovora o koncesiji

“Današnjim potpisivanjem ugovora o koncesiji omogućičemo da vrata od grada budu u rukama opštine Kotor, a i države Crne Gore. Luka Kotor je lijepi primjer i dokaz da jedna državna firma može uspješno da posluje” – kazao je predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović nakon potpisivanja ugovora.

On je istakao da je u 2018. godini Luka Kotor je obezbijedila, kako opštini Kotor, tako i državi Crnoj Gori, više od milion eura, kroz porez, razne donacije, dividendu, doprinose itd.

“Upravljajući Lukom Kotor mi smo sigurni da ćemo štititi status grada Kotora pod zaštitom UNESCO-a. Čast mi je da posle desetak godina dobijamo koncesiju i što sam ja taj koji će potpisati ugovor. Mislim da je to danas najljepša vijest za građane opštine Kotor” – zaključio je Ivanović.

Ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o koncesiji na dvanaest godina.

“Poslije dužeg razgovora sa Lukom Kotor i prije svega razgovora o bezbjednosnim rizicima i dogovorom kako da se ti bezbjednosni rizici otklone u narednom periodu idostavljanja plana od strane Luke oko investicionog razvoja Luke, mi smo potpisali ugovor i nadam se da će to biti na dobro prije svega zaposlenih u Luci, građana Kotora i građana Crne Gore.

Ovo je dokaz da država ne vodi računa o tome da li je opozicija ili pozicija na vlasti u nekoj lokalnoj upravi, nego prije svega o razvoju grada, o doprinosu državnom preduzeću i zaista nam je zadovoljstvo da smo pokazali da treba bolju komunikaciju imati i ovo je najbolji primjer dobre komunikacije između ministarstva i državnog preduzeća. Najvažnija stvar u svemu ovome jeste da se otklone bezbjednosni rizici i da se omogući Luci ulaganje, investicije i razvoj, bezbjednosno uplovljavanje brodova, komfor putnika i turista, naravno na zadovoljstvo građana koji će imati od svega toga benefite” – kazao je Nurković.

Najčitanije