21 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan ugovor o projektovanju pješačke staze od crkve Svetog Roka do Lepetana

Donja Lastva – Tivat foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je ove sedmice zaključilo Ugovor sa kompanijom “DECOM MONTENEGRO” za izradu Idejnog rješenja i Glavnog projekta za izgradnju pješačke staze uz more od crkve Svetog Roka Donja Lastva do Lepetana u dužini 2,2 km. Projektant je dužan da izradi i Elaborat za procjenu uticaja na životnu sredinu.

Rok za dostavljanje Idejnog rješenja je 60 kalendarskih dana od dana zaključenja Ugovora, a rok za izradu Glavnog projekta je 80 dana od dana dobijanja saglasnosti na iedjno rješenje od strane Glavnog gradskog arhitekte u Tivtu.

Ugovorena vrijednost projektovanja sa izradom Elaborata iznosi 16.999 eura.

Podsjećamo da je JP za upravljanje morskim dobrom prošle godine izgradilo pješačku stazu od Risna do Perasta u opštini Kotor, a ove godine planirani su i radovi na izgradnji pješačke staze od rta Sv. Neđelja do Bijele u opštini Herceg Novi.

Navedeni poslovi realizuju se shodno strategiji JP za upravljanje morskim dobrom o integralnom upravljanju obalnom zonom u Crnoj Gori, a poseban akcenat stavljen je na spajanje pješačke komunikacije kroz Bokokotorski zaliv.

Najčitanije