16 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan ugovor za izgradnju vodovoda, struje i optike za Donji Grbalj, počinje izgradnja Bigova bay

Kotor – Potpisivanje ugovora za Bigova bay

U Kotoru je danas potpisan ugovor za „Izgradnju primarne infrastrukture za projekat Bigova bay – koji podrazumijeva izgradnju vodovoda, struje i optike za Donji Grbalj. Vrijednost projekta je 6,2 miliona eura, a rok za završetak radova 13 mjeseci.

“Današnjim potpisivanjem ugovora za Izgradnju primarne infrastrukture za projekat Bigova bay – izgradnja vodovodnog sistema, 35kv kablova i telekomunikacionih Sistema u Kotoru počinje u punom kapacitetu izgradnja najveće turističke investicije u Crnoj Gori, investicije Bigova Bay”, kazao je prvi čovjek Kotora Vladimir Jokić.

Kako ističe ovo će biti i prvi veliki projekat koji će otvoriti do sada neistražen i neiskorišćen dragulj crnogorske obale, dio obale opštine Kotor ka otvorenom moru.

“Današnje potpisivanje ugovora za izvođenje radova na vodovodnoj mreži, struji i optičkom kablu otvara mogućnost da se konačno prostor Donjeg Grblja snabdije vodom iz Regionalnog vodovoda. Opština Kotor će sa svojim gradskim vodovodom paralelno raditi na priključenju svih sela na vodovodnu mrežu“, istakao je Jokić.

On je kazao i da očekuje da će tokom naredne godine moći u ime Opštine Kotor još jednom moći da se obrate javnosti i kažu da će krenuti sa izgradnjom kraka vodovoda koji ide od Jaza prema Zagori, Savini  i ostatku Donjeg Grblja.

“Nadam se da ćemo stvoriti mogućnost da taj značajan dio naše opštine bude u budućnosti valorizovan na pravi način i da svi stanovnici u tom dijelu naše opštine dobiju vodovod”, naglasio je Jokić.

Walid Al Najjab, predstavnik vlasnika projekta “BigovaBay” zahvalio se svima koji su uložili velike napore da bi ovaj projekat zaživio.

Trasa vodovoda, 35kV kablova i Telekom_

“Iz izlaganja predsjednika Opštine sam zaključio da su birokratski problemi iza nas, što stvara preduslov za razvoj infrastrukture na poluostrvu, ne samo za projekat BigovaBay, već i šire zajednice koja će imati koristi od toga, kao i eventualnih budućih turističkih projekata na tom području”, rekao je on.

Bojana Ječmenica iz BBI Develompment DOO istakla je da je ovo rezultat dugogodišnjeg rada investitora i opštinskih i državnih organa jer su se dugo rješavali administrativni i birokratski problemi.

“Ugovor za završetak ovih radova je 13 mjeseci i očekujem dobru saradnju sa lokalnom upravom i ne mislim da ćemo imati nekih većih problema jer ova infrastruktura ne prolazi kroz private parcele”, kazala je ona.

Predsjednica SO Kotor, Maja Mršulja  istakla je da je potpisivanje ovog ugovora posebno važno i za građane Donjeg Grblja koji će po prvi put dobiti uredno vodosnadbijevanje.

„Građani opštine Kotor sa ovog područja nikada nisu imali gradski vodovod i na ovaj način teritorija Donjeg Grblja koja predstavlja jedan od dragulja našeg grada će konačno dobiti na značaju“, kazala je Mršulja.

Izvor:CG News

Najčitanije