13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Potraga za izgubljenim ruskim turistima na Vrmcu

Vrmac foto Boka News

Pripadnicui Službe zaštite i spašavanja Tivat počeli su potragu za dvoje ruskih turista koji su se, kako se pretpostavlja, izgubili negdje na brdu Vrmac iznad Tivta.

Ekipa tivatskih vatrogasaca i spasilaca krenula je u potragu za Rusima iz reona Žutog pijeska iznad Gornje Lastve, istočno u pravcu Trojice.

Prema riječima komandira SZS Tivat Zorana Barbića, Rusi – muž i žena, u ranim jutarnjim satima napustili su iznajmljeni apartman na Seljanovu i uputili se u nepoznatom pravcu.

Nešto kasnije preko mobilnog telefona sa ruskim brojem pozvali su gazdu apartmana kojeg su iznajmili i obavijestili ga da su se izgubili, a on je odmah alarmirao tivatske vatrogasce. Iz razgovora u kome su Rusi pominjali da sa mjesta gdje se nalaze, navodno vide Kotor, pu SZS su pretpostavili da su se turisti izgubili negdje na Vrmcu koji dijeli Tivatski od Kotorskog zaliva i koji je popularno odredište za pješačenje i planinarenje.

Photo: Boka News

Barbiće je kazao da se sa Rusima sada više ne može uspostaviti telefonska veza, a za njima tragaju dvije ekipe sa ukupno osam ljudi.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije