19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Potvrda posvećenosti kompanije Azmont Investments crnogorskom društvu

Portonovi

Potvrda posvećenosti kompanije Azmont Investments crnogorskom društvu, zaposlenima, klijentima i gostima, kaže se u poruci predsjednika Odbora direktora kompanije Azmont Investments, Ahmeta Erentoka.

Globalna COVID-19 pandemija, izazvana novim koronavirusom, utiče na desetine hiljada ljudi, na različite načine, uključujući nedostatke medicinskih sredstava i zdravstvene zaštite. Izbijanje pandemije posebno je uticalo na najugroženije stanovništvo, starije prije svega. U posljednjih nekoliko nedjelja svjedoci smo ogromne posvećenosti, podrške i globale solidarnosti kao i velike društvene odgovornosti u našem društvu.

Zajedno prevazilazimo krizu koja se kontinuirano širi

Usljed rapidnog razvoja COVID-19 pandemije, prioritet nam je da pomognemo i osiguramo zdravlje i bezbjednost naših zaposlenih, klijenata, poslovnih partnera i društva u cjelini. Posebno saosjećamo sa zdravstvenim radnicima koji rade i više nego što mogu kako bi pomogli ljudima kojima je pomoć neophodna, Vladom Crne Gore i njenim institucijama koje su dokazale proaktivnost u reagovanju na ovu globalnu zdravstvenu krizu i na taj način pokazale svima nama šta znači odgovornost prema društvu.

Tu smo da pomognemo

Dok se situacija u vezi sa COVID-19 pandemijom nastavalja i dalje razvija, ono što se ne mijenja je naša posvećenost društvu i spremnost da učinimo sve što je potrebno da obezbijedimo zdravlje i bezbjednosti svih u Crnoj Gori. Ponosni smo što možemo da doprinosemo naporima koje Država Crna Gora ulaže, donacijom zajedničkom fondu Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Vlade Crne Gore. Ova donacije će, nadamo se, pomoći u već zavidnim naporima očuvanja bezbjednosti svih građana i prevencije potencijalne zdravstvene krize na nacionalnom nivou.

Kao međunarodna kompanija, takođe smo odgovorni i prema našim međunarodnim partnerima i saradnicima. Zahvaljujući posebnom letu, organizovanim sa kompanijom Turkish Airlines, osigurali smo bezbjedan povratak kućama i svojim porodicama, za 450 naših saradnika iz Turske. Takođe, pomogli smo i povratak 40 crnogorskih građana iz Turske u Crnu Goru.

Predanost i posvećenost, činioci koji osiguravaju nastavak poslovanja

Uprkos razvoju ove situacije, kompanija Azmont Investments sa svojim poslovnim partnerima nastavlja rad u relativno normalnim uslovima. Ovdje, u Portonovom, štitimo svoje zaposlene prateći instrukcije Vlade Crne Gore i Svjetske zdravstvene organizacije za rad od kuće, preduzimamo dodatne i striktne sanitarne mjere, dok je pristup javnim površinama u Porotnovi rizortu u potpunosti zabranjen. Naši timovi za izvođenje građevinskih radova nastavljaju sa radom bez prekida, a u skladu sa planiranim rokovima. Preduzeli smo ozbiljne i stroge mjere zdravstvene zaštite sa ciljem doprinosa borbi protiv širenja novog koronavirusa.

Čvrsto vjerujemo da će nas naša predanost i posvećenost, uz praćenje instrukcija Vlade Crne Gore i Svjetske zdravstvene organizacije, osigurati da kao kompanija i zaposleni sigurnije nastavimo poslovanje u narednom periodu.

Ostani doma

Veoma sam inspirisan kada vidim naše društvo, naciju i svijet koji se zajednički bori protiv ove pandemije. Zajedno sa našim zaposlenima koji ovih dana rade od kuće, pozivamo sve da ostanu kući koliko je to moguće i da budu odgovorni prema svojim porodicama i društvu, budući da je ovo jedini način da uspješno prebrodimo ovu globalnu krizu – čineći sve što možemo kao pojedinci, parodice i odgovorne kompanije, kaže se u pismu Ahmet Erento predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments.

Najčitanije