27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom Međunarodnog dana mladih – Košarkaški turnir za pionire „Bijela 2021”

Pobjednik Košarkaškog turnira Bijela 2021. KK Pro Basket

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) tradicionalno, ovaj put sa KK Bijela, a pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, organizovalo je košarkaški turnir za pionire „Bijela 2021”. Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih koji je zamišljen kao dan kada je pažnja usmjerena na probleme mladih širom svijeta i kada se ukazuje na promjene koje mladi čine u životu svoje zajednice, ovo predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i fizički aktivna, a ne misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti.

Inače turnir je održan na terenu OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj gdje je u finalnom susretu KK Pro Basket iz Tivta pobijedio KK Panter iz Nikšića rezultatom 77 : 45 i tako osvojio pehar koji daruje organizator turnira CDPR. Takođe kao i svake godine izabrana je najbolja petorka turnira u sastavu: Lorenzo Zotti Pavlović i Miodrag Gašić iz KK Pro Basketa, Jovan Jovanović i Milan Striković iz KK Pantera i Vanja Vulović iz KK Bijela 2015.

Košarkaški turnir Bijela 2021.

Takođe je proglašen i najbolji igrač Miodrag Gašić iz KK Pro Basketa i najbolji strijelac Vanja Vulović iz KK Bijela 2015., koji su takođe nagrađeni od strane CDPR-a kao i svi sudionici turnira muzičkim CD-ima.

Istovremeno nadajući se konačnom pozitivnom ishodu u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID – 19, preporučujemo svima „Budite Odgovorni” uz obaveznu vakcinaciju i poštovanje mjera koje su na snazi, prvenstveno onih osnovnih i najefikasnijih, kao što su: održavanje fizičke distance – 2 m, nošenje maske i stalna higijena ruku kako je to predviđeno.

Najčitanije