22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pozitivna tri službenika Opštine Herceg Novi i dva radnika u bolnici u Meljinama

Herceg - Novi - foto Boka News
Herceg – Novi – foto Boka News

Sve je složenija epidemiološka situacija u Herceg Novom, a broj oboljelih od korona virusa sada je 48, od čega je juče ujutro potvrđena infekcija kod sedam osoba, među kojima su dva opštinska službenika.

Članica Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje dr Tamara Vujovic kazala je da je riječ o kontaktima prvog registrovanog slučaja u opštinskim službama.

– Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom je 300 osoba – kazala je ona.

Apelovala je na članove porodica građana koji su pod nadzorom da smanje kontakte, kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

I u Opštoj bolnici Meljine dva nemedicinska radnika pozitivna su na kovid-19, a kontakt sa virusom su, prema riječima direktorice dr Olivere Elez, ostvarili van bolnice i nijesu bili u prilici da ostvare kontakt sa pacijentima.

– Oni su kod kuće u izolaciji i dobro se osjećaju. Među zdravstvenim radnicima nema slučajeva infekcije korona virusom – kazala je dr Elez.

Foto – Bolnica Meljine

Svi kontakti pacijenta koji je ambulantno obrađen na hirurškom odjeljenju, a čiji nalaz na kovid-19 je bio pozitivan, su negativni.

– U međuvremenu smo imali prijem pacijenata u teškom stanju uglavnom radi izraženih srčanih tegoba. Pacijent je testiran na kovid-19 odmah po prijemu i nalaz je bio pozitivan. Po uputstvima o postupanju sa kovid-19 pozitivnim pacijentima sa teritorije Herceg Novog pacijent je upućen u Opštu bolnicu Bar u dobrom opštem stanju gdje je nastavio liječenje. Po preporuci epidemiologa osoblje koje je bilo u kontaktu sa pacijentom je testirano u preporučenim razmacima i svi nalazi su bili negativni. Rizični pacijenti se po prijemu testiraju i nalazi se dobijaju u roku od 24 sata – kazala je dr Elez.

Bolnica Meljine funkcioniše punim kapacitetom uz propisane mjere zaštite i opreza. Hirurško odeljenje je prethodnih 15 dana imalo ispomoć hirurga specijaliste iz Kliničkog centra.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije