16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Pozitivni utisci francuskih turoperatora u Crnoj Gori

Foto NTO

Utisci francuskih turoperatora, koji su prošle sedmice boravili u Crnoj Gori, više su nego pozitivni, zbog čega najavljuju ponovni dolazak, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su bili domaćini sedam značajnih turoperatora iz Francuske, kao što su Amatera, Namaste, Marco Vasco, Monde Authentique, Secrets de Voyages, Voyages Couture i mN’O, koji su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim, kulturnim i istorijskim znamenitostima Crne Gore.

Predstavnica turoperatora Marco Vasco, Mathilde Thrierr, kazala je da je putovanje po Crnoj Gori bilo predivno.

„Posjetili smo Žabljak, Crno jezero, a posebno me oduševio kanjon rijeke Tare, koji je okružen šarenilom jesenskih boja i zvuk rijeke je bio tako opuštajući. Nakon toga smo se zaputili ka jugu i stigli do Bokokotorskog zaliva. Ima nešto posebno u tom tirkiznom moru i planinskim vrhovima”, poručila je Thrierr.

Predstavnici francuskih turoperatora su pored Žabljaka i Kotora, obišli i Cetinje, za koje kažu da je poput riznice bogate istorijske i kulturne baštine.

Predstavnik turoperatora Monde Authentique, Johann Chabert, rekao je da je Crna Gora pravo mjesto za istraživače prirode i ljubitelje istorije.

„Posjetio sam mnogo nacionalnih parkova, ali me Durmitor posebno očarao. Pejzaži su veličanstveni. Visoki vrhovi koji okružuju Crno jezero, prostrane šume, raznolikost flore i faune su učinili ovo putovanje nezaboravnim”, naveo je Chabert.

Predstavnica turoperatora Secrets de Voyages, Valerie Maillard, saopštila je da Crna Gora predstavlja idealnu destinaciju za Francuze.

„Ova zemlja ima mnogo toga da ponudi, od starih gradova, bogate istorije i kulture, ukusne hrane i vina, pa sve do nacionalnih parkova sa prelijepim pejzažima, rijekama, jezerima i planinama. Posebna prednost je što se brzo i lako stiže od sjevera do juga zemlje”, kazala je Maillard.

Predstavnica turoperatora Namaste, Laurane Bard, rekla je da je impresionirana bogatstvom pejzaža koje posjeduje Crna Gora, ali i ljubaznošću njenih stanovnika.

Studijsku posjetu francuskih turoperatora podržali su strateški partner NTO nacionalna aviokompanija Air Montenegro, Nacionalni muzej Crne Gore, Nacionalni parkovi, lokalna turistička organizacija Cetinja, Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Regent Porto Montenegro, Chedi i Casa del Mare Mediterraneo.

Izvor:Mina

Najčitanije