15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Pozorišna predstava „Bilo jednom na Brijunima” u Dvorani Park

Predstava

„Bilo jednom na Brijunima“, predstava koja se prema tekstu i u režiji Kokana Mladenovića bavi susretom dva bračna para – Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor 1971. godine na Brionima, koprodukcija je Bitef teatra Beograd sa KC Svilajnac i Kreativnom produkcijom Joca Art. Pred hercegnovskom publikom biće u srijedu, 21. februara u Dvorani Park, sa početkom u 20.00 časova.

Predstava istražuje događaje i odnose četiri legendarne istorijske ličnosti, čiji je povod za susret bilo snimanje filma „Sutjeska“, u kojem je slavni glumac Ričard Barton igrao doživotnog predsednika SFRJ, maršala Tita.

U glavnim ulogama su Milan Marić (Barton), Branislav Trifunović (Tito), Tihana Lazović (Elizabet Tejlor) i Sanja Marković  (Jovanka Broz).

U glavnim ulogama su Milan Marić (Barton), Branislav Trifunović (Tito), Tihana Lazović (Elizabet Tejlor) i Sanja Marković (Jovanka Broz).

Ulaznice za predstavu su u prodaji na blagajni Dvorane Park radnim danima od 9.00 do 20.00 časova. Telefon za informacije o ulaznicama 068 851 031. Rezervacije se moraju ranije preuzeti ili neće važiti.

Autor muzike i obrade čuvenih pesama iz onog vremena (Internacionala ili Bela, ćao ili Uz maršala Tita, junačkog sina) je Milan Bošković iz benda Zemlja gruva.

Dramaturg predstave je Dimitrije Kokanov, scenografiju je kreirala Marija Kalabić, kostime Aleksandra Pecić Mladenović, a koreografiju Andreja Kulešević.

Najčitanije