13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Praznik Mimoze u znaku fešti i Novske skalinade

Mimoza

Treći dan 54. Praznika mimoze na Škveru prošao je u sportsko-muzičko-gastronomskom znaku: fešta u okviru koje su Gradska muzika Herceg Novi i male mažoretke prodefilovali, domaći ugostitelji i Udruženje žena Baošići se predstavili gastro proizvodima, održani Novska skalinada i koncert Novljanina i muzičke zvijezde Gorana Gampa Milojevića, kao i lokalnog akustičnog sastava Low Voltage, za rezultat su imali izuzetno dobar provod i vrhunsko raspoloženje.

Organizator jučerašnje Fešte na Škveru je Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi. Pored Škvera, u Baošiću je održana i fešta „Mirisi i ukusi februara“, na platou ispred Doma kulture organizovan je bazar domaćih proizvoda i rukotvorina, u zabavnom dijelu programa učestvovali su klapa „Stari kapetan“, kulturno-umjetnička društva „Sloga“ i „Igalo“, „Kulturna mreža Bijela“, „Dukati“ iz Kragujevca, dječiji hor „Cvrkutići“ i animatori za djecu. Organizatori su MZ Baošići i NVO Fešta.

Mimoza

Apsolutni pobjednici 9. Novske skalinade, koja je obuhvatala trasu od Škvera do tvrđave Španjola i koja je okupila više više od 160 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Turske, Rusije i Ukrajine su: Andrej Kordatov (Rusija) i Ekaterina Savkina (Rusija), dok je drugo i treće mjesto pripalo Predragu Rackoviću i Goranu Puligu (Hrvatska) (muška kategorija), odnosno Jeleni Tomašević i Ekaterini Laptevoj (Rusija) (ženska kategorija), a medalje su dobili i osvajači prva tri mjesta u starosnim kategorijama: do 11 godina, od 12 do 15, od 16 do 19, od 20 do 29, od 30 do 39, od 40 do 49, od 50 do 59 i 60+.

Mimoza

U okviru Novske skalinade uspješno održana i Mala skalinada. Više od 80 mališana uzrasta od 2 do 11 godina uspješno je prešlo dionicu skalinama od Škvera do Trga Nikole Đurkovića, a kroz cilj su svi prošli kao pobjednici, sa brojem 1 na majicama, i zaslužili diplome za učešće. Trci je prethodio obilazak Novske skalinade za djecu, u pratnji vodiča iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Mala skalinada, foto Triatlon klub Herceg Novi

Kako je istakao Luka Čupić ispred kluba, organizacija ovogodišnjeg Praznika mimoze premašila je njegova očekivanja i zaista se ispostavlja da sreća prati hrabre i uporne – pripreme Skalinade i cijelokupnog mimozinog praznika su počele dosta ranije, a dobro vrijeme i raspoloženje prati svaki događaj.

Praznik mimoze

Goranu Gampu Milojeviću prvi nastup na Prazniku mimoze bio je prije 20 godina i to sa Gradskom muzikom, ali doći i predstaviti se svojim autorskim radom domaćoj publici i gostima za njega predstavlja posebnu čast, naglašava ovaj umjetnik i posebno ističe zadovoljstvo organizacijom Parka mimoze, u kojem će biti održano ukupno preko 35 svirki.

Mimoza

Na programu 54. Praznika mimoze je više od 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa tokom 16 dana, od 17. februara do 04. marta Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg-fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi, uz podršku brojnih sponzora i prijatelja festivala.

Najčitanije