16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Za praznik otvaraju i već davno otvoreni hotel

Pine-Foto Boka News

Nizom manifestacija i svečanosti Tivćani će sutra obilježiti 21.novembar – Dan Opštine, u spomen na isti datum 1944., kada je Tivat oslobođen od njemačke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

Program počinje u devet sati kada je će delegacije Opštine, udruženja boraca i Mornarice VCG položiti vijence na spomenik Palim borcima. Pola sata kasnije na platou ispred zgrade Opštine biće upriličena ceremonija predaje zastave Odredu Bokeljske mornarice Tivat, koji će potom, uz pratnju gradske muzike i mažoretki, prodefilovati  tivatskim  ulicama do gradske rive Pine.

Nakon predaje raporta i smotre odreda koji će na Pinima obaviti gradonaćelnica dr Snežana Matijević, pripadnici Bokeljske mornarice će na Pinima odugrati i svoje tradicionalno kolo.

Uslijediće svečana sjednica lokalnog parlamenta kojoj će danas prisutvovati i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, nakon čega je za 13.30 časova zakazano svečano otvaranje hotela “Franca” na Župi. Iako je ovaj hotel ranga ćetiri zvjezdice čiji je vlasnik član Predsjedništva DPS, bjelopoljski biznismen Hilmija Franca, otvoren i sa radom počeo još prije više od pet mjeseci, Francin partijski kolega, predsjednik tivatskog parlamenta Ivan Novosel, odlučio se da u program obilježavanja Dana Opštine uvrsti i ceremoniju “svečanog i zvaničnog” otvaranja hotela u kojem  je do sada već ljetovalo par hiljada turista.

Izvor:S.L

Najčitanije