16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Prčanjski kros okupio predškolce, đake, nastavnike, vaspitače, roditelje…

Dječje sportsko proljeće u centru Prčanja



Koliko je jedno mjesto živo i perspektivno dokazuje i učestalost dječje graje, a nje je ovog prijepodneva, 5. aprila, na Prčanju bilo na pretek – na radost i veselje. Treće izdanje Prčanjskoga krosa održano je danas u centru mjesta duž priobalne ulice, uz učešće učenika svih razreda Osnovne škole “Ivo Visin”, njihovih gostiju iz Osnovne škole “Pavle Rovinski”, Podgorica, kao i mališana vrtića iz Prčanja i Tivta, sa “šlagvortom” revijalnih trka podrške roditelja i nastavnika.

Prvi na startu u dnu stepeništa Bogorodičinoga hrama našli su se najmlađi (i najslađ) i trkači/trkačice iz Vrtića “Radost” Prčanj i njihovi drugari iz Vrtića “Bambi” iz Tivta, koji su istrčali rutu dužine 70 metara, sa zaokretom ispred Doma slobode. Kako su se uzrasne kategorije trkačkih grupa povišavale od prvog do devetog razreda, tako se i dužina staze produžavala sve do 150 metara, sa zaokretom ispred Samostana Sv. Nikole i do kraja “Prčanjskoga korzoa”.

Sva su djeca pobjednici u svojim trkama, jer su pokazala sportski duh i težnju ka zdravom načinu života, pa su se nakon trke zasluženo osladila voćem i sendvičima koje im je obezbijedila ekipa iz Mjesne zajednice. Pehare i medalje su, ipak, pobrali oni najbolji, a iz prčanjskog vrtića to su: Vuk Vujović, Filip Kitić, Jovan Krivokapić i Elena Kitić. Nagrade učenicima će biti uručene za Dan škole.

 -Baš je lijepo bilo, srećna sam što sam učestvovala u ov,oj trci, kaže za Boka News Ksenija Stojanović, učenica šestog razreda OŠ “Pavle Rovinski” Podgorica koja je osvojila prvo mjesto u zajedničkoj trci sa učenicima šestog razreda OŠ “Ivo Visin” Prčanj.  Ona trenira odbojku i aktivno se bavi sportom, te joj je trčanje dio redovnog treninga.

Prčanj kros – Svi zajedno

Direktorka prčanjske škole Petra Ćetković i Nataša Popović, direktorka OŠ Pavle Rovinski Podgorica, objavile su pobratimljenje dviju škola i razmijenile prigodne poklone.

-Namjera nam je da u buduće sarađujemo u svim aktiovnostima, ali prioritet dajemo sportskim, kažu direktorke. Ćetković je izrazila veliko zadovoljstvo što ove godine, pored školaraca, u krosu učestvuju i djeca iz dvaju vrtića i gosti iz Podgorice, te srdačno pozdravila roditelje i predstavnike Mjesne zajednice Prčanj. Program je vodio i djecu nadahnuto animirao Velimir Vlahović, profesor fizičkog vaspitanja OŠ “P. Rovinski”. U manifestaciji je učestvovao cijeli kolektiv OŠ “Ivo Visin”, a u organizaciju su, pored direktorke, bili uključeni Dejan Krunić, nastavnik fizičkog vaspitanja i njegov asistent, pripravnik Luka Lazović.

Prva mjesta za predškolce

Trku je tehnički podržao tim Multisport Akademije Mayer Podgorica. Saobraćaj je tokom trke regulisao tim MUP-a Kotor, a u pripravnosti je bila i ekipa Prve pomoći Doma zdravlja Kotor.

/M.D.P./

Najčitanije