10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Pred izbore u Tivtu opet krenulo prepoznatljivo dizanje nacionalističkih strasti, lokalna uprava upozorava

Foto Boka News

Kako se približava termin koji je određen za održavanje već jendom odloženih vanrednih lokalnih izbora 23.oktobra, tako su u Tivtu opet krenule nacionalističke provokacije i pokušaji dizanja političkih tenzija.

Sinoć su tako nepoznati počinioci na nadvožnjaku na Jadranskoj magistrali na ulazu u centar grada, izvjesili improvizovani platneni transpraten sa natpisom “Boka nije kotorska i to znajte, Boka je SRPSKA a vi samo lajte.“

Pojava transparenta kojeg su odmah uklonile nadležne  opštinske službe, izazvala je poplavu negativnih komenatra građana Tivta svih vjera i nacionalnosti na društvenim mrežama, a tim povodom juče je reagovao i predsjednik tivatske Opštine Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) koji je poručio da „Opština nećedozvoliti jeftine političlke poene“. On je u reagovanju dostavljenom medijima pojavu neprimjerenog transparenta indirektno pripisao opozicionoj koaliciji DPSž-SDP-SD-LP koja će na predstoječim izborima biti glaavni takmac građanskim listama koje trenutno vode Tivat.

„Normalni i pristojni Tivat neće prihvatiti način na koji određeni politički subjekti žele da radikalizuju političku situaciju u gradu uoči predstojećih izbora. Očigledna je namjera, u prvom redu DPS-a i koalicije za spas kriminalne hobotnice koja je vladala gradom 30 godina, da sa klizavog terena budžetskih malverzacija i lošeg upravljanja gradom, pređu na teren koji tako dobro poznaju, barjačenja, izazivanja nacionalne netrpeljivosti i raznih vrsta podmetačina, a takva retorika i princip ne odgovaraju samo tom političkom subjektu.“- poručio je Komnenović.

Predsjednik tivatske Optine smatra da „takav pristup ne odgovara običnom građaninu Tivta, koji želi da živi u prosperitetnom turističkom mjestu, sa izuzetnom perspektivom za razvoj i napredak, gradu tradicionalne nacionalne tolerancije.“

„Pozivam sve političke subjekte u susret predstojećoj kampanji, da dobro razmisle da li Tivat zaslužuje ovakav pristup. Živjećemo u gradu i poslije izbora. Kao predsjednik Opštine neću tolerisati ni dozvoliti nikakva ispoljavanja primitivnih nacionalističkih osjećaja koja donose korist jednokratnom političkom cilju, a opštinske službe će u svakoj situaciji reagovati u skladu sa svojim ovlašćenjima.“- zaključio je Komenović.

Izvor:S.L.

Najčitanije