21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednica SO Kotor: Izražavam osudu, pozivam nadležne da što prije utvrde identitet onih koji su izvršili ovaj nedostojan čin

što prije utvrde identitet onih koji su izvršili ovaj nedostojan čin

U ime Skupštine opštine Kotor i u svoje lično ime izražavam osudu prema onima koji su grafitima oskrnavili fasadu crkve Svetog Nikole u Kotoru, saopštila je predsjednica SO Kotor Maja Mršulja.

“Ovaj prizemni, delinkventski čin pokazuje da u gradu koji baštini vrijednosti multivjerskog i multietničkog sklada, očigledno postoje pojedinci kojima ništa nije sveto, kada su u stanju oskrnaviti svetinju, koju predstavlja crkva Svetog Nikole.

Nažalost, a što je pokazao danas i ovaj vandalski čin, moramo priznati da kao društvo nismo dostigli civilizacijski nivo o kojem uporno govorimo, te da zajednički, saborno moramo raditi na istom a kako bi ostvarili sveukupan sklad u gradu i uopšte, u našem društvu, te kako bi ovakvi slučajevi, postali samo ružna prošlost.

vandalizam – foto Radio Kotor

Pozivam nadležne organe da shodno svojim ovlašćenjima što prije utvrde identitet onih koji su izvršili ovaj nedostojan čin, da iste sankcionišu u skladu sa Zakonom, te da se ovakav slučaj više nikada ni u jednom gradu i ni na jednoj svetinji ne ponovi” – poručila je Mršulja.

Najčitanije