25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Jokić pokrenuo inicijativu da vožnja žičarom za djecu bokeljskih opština bude besplatna

Žičara Kotor – Lovćen

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić danas je uputio inicijativu gospodinu Martinu Leitneru, vlasniku vodeće svjetske kompanije za proizvodnju i ugradnju transportnih sitema na žičarama, koja je i djelimični vlasnik žičare „Kotor – Lovćen“, u kojoj ga poziva da vožnja ovom žičarom bude besplatna za djecu triju bokeljskih opština.

Predsjednik Jokić se gospodinu Leitneru obratio u ime opština Kotor, Tivat i Herceg Novi sa namjerom da žičaru „Kotor – Lovćen“ zajednički učine nezaobilaznim dijelom života najmlađih sugrađana.

„Kao što znate, ovog mjeseca smo zajedno organizovali posjetu žičari za sve osnovce iz Kotora. Utisci i oduševljenje djece me navelo da Vam uputim inicijativu da ubuduće vožnja žičarom za djecu iz tri bokeljske opštine bude besplatna. Vjerujem da će doživljaj vožnje gondolom i pogled na najljepši zaliv svijeta učiniti generacije koje stasavaju svjesnijim ljepote koju zajednički živimo i odgovornijim prema budućnosti Boke”, napisao je u inicijativi predsjednik Jokić.

Vladimir Jokić

Investicija žičare koju ste u partnerstvu sa državom i lokalnim samoupravama izveli u rekordnom roku, naglasio je, služi na ponos ne samo našem gradu i državi već i cijelom regionu.

„Siguran sam da će naša vanredno dobra saradnja koja predstavlja najbolji primjer ovakve prakse ovim putem biti dodatno ojačana, te da ćete u tom svijetlu kao jedna od društveno najodgovornijih kompanija prihvatiti moju inicijativu”, zaključio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić u inicijativi upućenoj gospodinu Martinu Leitneru.

Najčitanije