14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Katić obišao domaćinstva pogođena nevremenom

Preko 50 radnika komunalnih preduzeća, Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja u Kamenarima

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i saradnici obišli su danas naselje Kamenari i domaćinstva pogođena nedavnim nevremenom. Sve službe radile su i rade maksimalno kako bi se građanima izašlo u susret na svaki mogući način.

Kako je Katić kazao, i tokom jučerašnjeg obilaska Brajkovine i Poda, stariji mještani su potvrdili da ne pamte nevrijeme kakvo je zadesilo ta naselja u noći sa petka na subotu. Da li se radi o rijetkoj pojavi ili nečemu što će se ponavljati, ostaje na nadležnim državnim službama da utvrde, kako bi se ubuduće bilo moguće raditi procjene i eventualno na vrijeme obavijestiti građane o potencijalnim pojavama ovakve prirode, dodao je predsjednik Opštine Herceg Novi.

-Zadovoljan sam da su sve naše službe Opštine Herceg Novi zaista reagovale onako kako bi i trebalo da se reaguje. Juče i danas je pedesetak ljudi ovdje iz Službe zaštite i spasavanja, iz DVD Bijela i ostalih komunalnih preduzeća, zaista se maksimalno trude da izađu u susret svim ljudima kako bi svi zatečeni problemi na terenu bili otklonjeni u što bržem roku, kazao je Katić.

Opština Hercg Novi formirala je Komisiju za procjenu štete nastale na objektima, pa će u skladu sa svojim mogućnostima i sredstvima obezbjeđenim iz budžetske rezerve, a uz izvještaje Komisije, pomoći svim ljudima za koje se utvrdi da im je potrebna takva vrsta pomoći.

Mještani Kamenara potvrdili su veliko zalaganje i pravovremeno reagovanje nadležnih komunalnih službi, ali i omladine tog naselja koja juče i danas učestvuje u popravkama krovova i oštećenih kuća.

Snaga nevremena – Katić obilazai domaćinstva

-U ovom naselju imamo 34 kuće po popisu, a za neke kuće još ne znamo u kakvom su stanju jer su zatvorene. Gdje god je bio problem sa krovom, kuće su poplavile. Svi su bez struje, dosta namještaja je uništeno, osim zidova, a i to je na pojedinim kućama uništeno, kazao je potpredsjednik Mjesne zajednice Kamenari Igor Popović, uz konstataciju da je materijalna šteta ovakvog obima izazov za državu.

-Apelujem na sve institucije države, na Morsko dobro, koje i ubira ogromne prihode ovdje na Kamenarima, mislim da je sada prava prilika da sa dijelom sredstava pomognu mještanima u sanaciji kuća. Apelujem i na Vladu Crne Gore, svi smo građani i plaćamo poreze i doprinose, i kao malo turističko mjesto pomažemo ovoj državi u razvoju ekonomije, za bar neku pomoć kako bi se ovim ljudima pomoglo da uđu u svoje kuće, poručio je Popović.

On se zahvalio vatrogascima iz Meljina i dobrovoljcima iz Bijele, koji su, kako je naglasio, bili su na visini zadatka i više od toga. Riječi hvale upućene su i Komunalno stambenom preduzeću, Čistoći i Vodovodu , ali i privatnicima koji su svoja sredstva dali na korišćenje bezuslovno.

Obilasku Kamenara i domaćinstava pogođenih nevremnom prisustvali su i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić i direktorica Komunalno stambenog preduzeća Jasmina Konjević.

Najčitanije