14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik Opštine Tivat nagradio najbolje policajce

Sa prijema kod gradonačelnika – foto Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović upriličio je danas prijem za policijske službenike Odjeljenja bezbjednosti i Stanice granične policije Tivat, Dragana Rakočevića i Milana Rakočevića, a koji su tokom 2022. godine postigli istaknute rezultate u radu i doprinijeli povećanju bezbjednosti građana i posjetilaca Tivta.

“Pohvaljenim službenicima uručene su simbolične novčane nagrade. Prijemu su prisustvovali i načelnik OB Tivat Ivan Rakočević, komandir stanice policije Danilo Ivanović, rukovodilac stanice kriminalističke policije Miodrag Knežević, kao i šef stanice granične policije Bojan Lalatović. Načelnik OB Tivat Rakočević istakao je izuzetnu saradnju i komunikaciju koju svakodnevno ostvaruju sa opštinskim organima i službama, a Lalatović je zahvalio Opštini što po prvi put zvanično ukazuje priznanje za rad tivatske granične policije, kao sastavnog dijela bezbjednosnih službi.”- saopšteno je tim povodom iz Opštine.

Gradonačelnik Komnenović je, kako se ističe, izrazio zahvalnost policijskim službenicima na odličnoj i kvalitetnoj saradnji sa gradskom upravom u godini na izmaku.

“Svima nama cilj je isti – da Tivat koji je poznat kao miran mediteranski grad, to i ostane. Zato ćemo nastaviti da podržavamo sve inicijative za unaprjeđenje uslova za vaš rad, prije svega rješavanje pitanja prostorija, što je našem gradu prijeko potrebno. Vašem kolektivu želim bezbrižniju, bezbjedniju i radosniju 2023. Godinu.”- poručio je policajcima Komnenović.

Opština Tivat inače, prije nekoliko mjeseci pokrenula je kod Vlade inicijativu da lokalna uprava i država zajedno sagrade novi objekat u kojem će se smjestiti Odjeljenje bezbjednosti, ali i Služba zaštite i spašavanja Tivta, na placu koji pripada lokalnoj upravi prkeo pia škmolskog centra, a na kojjem se sada nalazi dotrajala montažna baraka u kojoj je već više od 40 godina, smještena tivatska policija. Iako uslovi rada u toj baraci odavno nisu ni izbliza zadovoljavajući i potpuno su neprimjereni gradu koji važi za “crnogorski Monte Karlo”, jer s eu GTivtu razvijaju investocije u tueristilke rizorte vrijedne preko milijardu ipo eura, Ministartvo unutrašnjih poslova sa Filipom Adžićem (URA) na čelu, već mjesecima ne odgovara na ponudu Opštine Tivat da se potpiše memorandum o saradnji i zajedno izgradi novi moderan objekat za potrebe policije i gradskih interventnih službi.

Izvor:S.L.

Najčitanije