33 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednik SO Tivat: Podrška za tivatske slikare

Petković i slikari

Predsjednik Skupštine opštine Tivat dr Andrija Petković je danas sa saradnicima primio poznate tivatske umjetnike Ljubomira Popadića i Momčila Macanovića. Cilj sastanka bile su mogućnosti koje Opština može da obezbjedi kako bi tivatskim umjetnicima omogućila nesmetan rad. Prije svega riječ je o prostoru i daljoj promociji eminentnih tivatskih slikara.

-Smatram da je već na narednoj Skupštini potrebno staviti van snage Odluku od dodijeli dijela objekta (potkrovlje) izgrađenog na kat. parceli 533 KO Tivat, (objekat Šoping centraTivat). Ta Odluka je besmislena jer se nisu poštovali nikakvi kriterijumi prilikom dodijele prostora. Moramo zauzeti jasan stav u pogledu uslova koje je nužno ispoštovati kako bi nekom bilo omugućeno korištenje ovog prostora. Takođe, naša jasna namjera je da radimo sve kako bi na adekvatan način pružili podršku eminentnim tivatskim umjetnicima i kulturnim radnicima. Tivat i Boka su uvijek bili prepoznati kao sredine koje su kulturu i kulturne radnike podizali na zaslužen poijedastal – rekao je predsjednik Skupštine dr Andrija Petković.

Slikar Ljubomir Popadić istakao je da je sretan što konačno vidi dobru volju čelnih ljudi Opštine Tivat, da se umjetnicima omogući kvalitetan rad:

– Kultura je nešto u šta mora da se ulaže. Istina je da se bez kulture može, ali je takav život mnogo siromašniji.

Sa kolegom se složio i Momčilo Macanović:

-Nismo došli da tražimo nikakvu milostinju, niti od Vas očekujemo da nam je nudite. Hvala što pokazuijete dobru volju i želju da nam izađete u susret. Moramo biti svijesni činjenice da je istorija čovječanstva, istorija umjetnosti.

Predsjednik Skupštine se sa slikarima dogovorio oko novog sastanka kada će biti iznijete konkretnije ideje i planovi. On će se održati 6.novembra, a javnost će i tada biti obaviještena o detaljima razgovora.

Najčitanije