17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Balkanski špijun” u utorak, 24. avgusta na tivatskoj ljetnjoj pozornici

Balkanski špijun predstava

U utorak, 24.avgusta, sa početkom u 21čas, na Ljetnjoj pozornici u Tivtu biće  odigrana pozorišna predstva “Balkanski špijun” po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat,  u produkciji Narodnog pozorišta  Beograd.

U predstavi igraju: Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović Glid, Кatarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, kompozitorka je Irena Popović Dragović, scenograf je Branko Hojnik, kostimografiju je uradila Ivana Vasić, scenski govor dr Ljiljana Mrkić Popović, a scenski pokret Anđelija Todorović.  U predstavi sudjeluju i muzičari Vladimir Gurbaj (klarinet), Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika) i Relja Derbogosijan (bubanj).

U fokusu nove verzije čuvene Kovačevićeve drame, koja je premijerno izvedena 1. oktobra 2018. godine na Sceni „Raša Plaović“, nalazi se tema društvene paranoje, medijska propaganda, proizvodnja straha i neprijatelja, sve što je u nju dodato je dokumentarna građa iz raznih  medija, a svaki lik predstavlja paradigmu određenih stanja, profila, tendencija…

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije