29 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava “Jelena Savojska” u Kotoru 28. maja

Jelena Savojska predstava

Predstava “Jelena Savojska” rađena u koprodukciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković,” KIC “Budo Tomović i KORIFEJ teatrom iz Kolašina, biće odigrana u Kotoru,  na Velikoj sceni Kulturnog centra  u utorak, 28. maja sa početkom  u 20 sati.

Prema tekstu Marije Sarap, režiju potpisuje Zoran Rakočević.

Prodaja ulazinica po cijeni od 5 eura (za đake, studente i penzionere 3 eura) biće u kancelarijama Kulturnog centra 27. i 28. maja od 10h do 12h i dva sata prije početka predstave.

Riječ je o avandardnom rok mjuziklu koji na moderan način prikazuje život crnogorske heroine koju na sjajan način dočarava Jelena Đukić uz narativne segmenate i muzičku pratnju Bojana Peka Minića.

 “Ovaj komad je poetska refleksija jedne od najznačajnijih istorijskih figura ovog prostora. Njena sjena danas je prisutna u mnogim društveno političkim diskursima, od onog progresivnog integrativnog doživljaja Jelene Savojske kao geografske i kulturne poveznice ovog krša sa bijelim svijetom, do one epske u kojoj se pojavljuje kao vila gorska koja je nadigrala nečemurnu tuđijensku dinastiju svojim stasom i glasom. Jelena je bila žena od krvi i mesa, suštinski pobunjenica za boljim svijetom, boljim ljudima i boljim društvom. Žena sa dvora koja je njegovala žive i polužive, a kopala mrtve”- riječi su reditelja Zorana Rakočevića.

Najčitanije