22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstava za djecu “Aladinova čarobna lampa”

ALADIN

U velikoj sali Centra za kulturu Tivat u srijedu 13. decembra u 18 sati biće održana predstava za djecu “Aladinova šarobna lampa”, Gradskog pozorišta iz Podgorice u režiji Milana Karadzića.

Bajku iz čuvene persijske zbirke pripovjedaka ,,1001 noć’’ pozorištu je prilagodio Nikolas Stjuart Grej u verziji ,,Nove lampe za stare’’ a dramatizaciju za Gradsko pozorište napisao je Igor Bojović.

– Došao je red na dobru staru, tačno ispričanu bajku. Takvih tetarskih rukopisa je sve manje, a dječija i ne samo dječija publika je željna onoga  ,,u davna, pradavna vremena bio jednom jedan i bila jednom jedna..” i onda se podogađaju razna čudesa… Da se navija, strepi i da na kraju, kao u bajci, sve ispadne po dobru. Takav je projekat ,,Aladinova čarobna lampa” priča iz Šeherzadine  ,,1001 noći” koju, uz nešto duhovitih intervencija adaptatora Igora Bojovića, režira veteran Gradskog pozorišta u Podgorici, Milan Karadžić. Uz ime Milana Karadžića vezuju se najveći uspjesi gradskog pozorišta, ,,Novela od ljubavi” ,,Ženidba kralja Vukašina” ,,Zauvijek tvoj’’.

Predstava će djecu ali i njihove roditelje podsjetiti i podučiti vrijednostima koje smo možda pomalo i zaboravili.

-Predstava ,,Aladinova čarobna lampa’’ u adaptaciji Igora Bojovića i režiji Milana Karadžića predstavlja jedan osvjedočeni dvojac koji je napravio razne hitove što mislim da će biti I ova predstava, s obzirom na raskošnost u igri, tekstu, temi, kostimima, muzici, koreografiji, koja je zaista zastupljena u predstavi, a ono što bih istakao kao najvažnije je da se u njoj govori o ljubavi, empatiji, ljudskim vrijednostima, čemu treba da učimo našu najmlađu publiku i što mislim da smo, mi stariji, dosta izgubili, stoji u najavi predstave.

Najčitanije