17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen program 9. Dubrovačkog zimskog festivala

Dubrovnik – Stradun spreman za doček 2016.
Dubrovnik – Stradun – foto arhiv Boka News

Deveto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala održat će se od 26. novembra do 6. januara 2023. godine, a zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić u ponedjeljak je istaknula kako je dubrovačka gradska uprava za program izdvojila oko dva milijuna kuna.

Samo za Silvestarsku noć namijenjeno je 562 hiljada kuna, od čega će 375 v kuna ili 50 hiljada eura za svoj novogodišnji nastup na Stradunu zaraditi Petar Grašo.

Tepšić je na predstavljanju programa u foajeu Kazališta Marina Držića istaknula kako se na programu 9. DZF-a radilo još od lipnja i rezultat je saradnje velikog broja dionika.

„Program je sadržajan i raznolik, s naglaskom na mladima. Jednako je bitan i dobar odabir izvođača u glazbenom programu, za privući lokalnu i regionalnu publiku. Kao i svih godina dosad, i ove godine Stradun je središnje mjesto događanja kao najljepša pozornica na svijetu”, izjavila je Tepšić.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković istaknuo je kako se u Dubrovniku za advent očekuju ponajprije gosti iz regije.

„Promovirali smo se u zemljama regije te u Velikoj Britaniji i Irskoj, a u Hrvatskoj u Zagrebu i Splitu. Ove zime u Dubrovniku će biti otvoreno dvanaest hotela, a na Dočeku se očekuje više od četiri tisuće gostiju, što bi bilo deset posto više nego lani”, rekao je Drašković.

Festival se otvara u subotu 26. novembra, paljenjem prve adventske svijeće te uključivanjem blagdanske rasvjete uz koncert grupe Dalmatino na Stradunu, gdje će Dubrovčane i goste grada u prosincu zabavljati i Urban&4, Doris Dragović, Neno Belan i Fiumensi, Opća opasnost, Željko Bebek i Massimo, a vrhunac festivala bit će doček Nove godine uz Petra Grašu.

U sklopu DZF-a, između ostaloga, održat će se i Dubrovački božićni koncert i Novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a Dani bakalara u dubrovačkim restoranima te brojni manji programi u dubrovačkim naseljima. Povodom uvrštenja kolende u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske 7. decembra u Lazaretima održat će se naučno-stručni skup „Osam stoljeća dubrovačkog kolendavanja” te multilokacijska izložba u suradnji Dubrovačkih muzeja s Jelenom Obradović Mojaš i kulturnim ustanovama.

U sklopu festivala bit će ispred crkve sv. Vlaha organizirano i zajedničko gledanje nastupa hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor:Boka News
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije