26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavljen Slikovni leksikon Tivta

U Zbirci pomorskog nasljeđa u marini Porto Montenegro u ponedjeljak 17.juna predstavljen je Slikovni leksikon Tivta autora dr Vladimira Roganovića.

O Leksikonu su govorili, Gabrijela Glavočić direktorka TO Tivat i autor dr Vladimir Roganović, dok su dramski umjetnici Dubravka Drakić i Tihomir Stanić čitali odlomke iz knjige. U muzičkom dijelu programa nastupila je klapa Jadran.

Nakon izlazka prvog slikovnog leksikona Herceg Novog, a neposredno pred otpočinjanje zajedničke ideje o promociji Boke, o tri njena grada, „bez puno razmišljanja smo prigrlili predlog koji je stigao na našu adresu kao sasvim logičan slijed nadovezivanja“, rekla je direktorka TOT-a, Gabrijela Glavočić najavljujući uskoro i lekikon Kotora, a nakon toga uslijediće objedinjeni leksikon Boke.

Leksikon je knjiga za ljubitelje Tivta, za goste koji dolaze da se upoznaju sa kratkim pasažima iz bogate i burne istorije Tivta i Boke Kotorske, kao i prilika da se upoznaju sa onim što predstavlja NeoTivat, poručio je autor.

Leksikon je štampan i na engelskom jeziku tako da će biti dostupan i strancima koji posjete Boku, kako bi je i na taj način bolje upoznali, kazao je između ostalog autor Roganović, navodeći da je centar priče galeb.

Izdavač je Turistička organizacija Tivat, a na predstavljanju će govoriti dramska umjetnica Dubravka Drakić, njen kolega Tihomir Stanić, direktorica TOT-a Gabrijela Glavočić i sam autor, uz moderaciju Jelene Božović.

Najčitanije